03
Vin, Mai

foto: dcnews

Eveniment

O familie cu un copil plătește până la Babele și înapoi cât pentru un bilet de avion București-Paris.

Transportul pe cablu a devenit un lux pentru turiștii care vor să ajungă cu telecabina până la Babele. Tarifele au crescut atât de mult încât o familie cu un copil va cheltui o sută de euro pentru un traseu complet urcare-coborâre.

Un bilet urcare-coborâre de la Bușteni și până la Babele costă 170 de lei pentru un adult și 80 de lei pentru un copil cu condiția ca acesta din urmă să nu fie mai mare de 12 ani.

Există şi varianta ca turiștii să cumpere doar bilet pentru urcare cu telecabina sau doar pentru coborâre, dar în acest caz tariful este de 90 de lei de persoană, pentru un adult, și 50 de lei pentru copil.

Dacă doriți să continuați traseul de la Babele la Peștera atunci totul se dublează. Un tichet tur-retur Babele- Peștera costă 150 de lei pentru un adult și 75 de lei pentru un copil. Nici la Sinaia biletele pentru transportul pe cablu nu sunt ieftine, dar în comparație cu Bușteni, prețurile par mai accesibile.

Reduceri de preț sunt oferite doar pensionarilor (5 %), iar persoanele cu dizabilități au gratuitate, însă nu și însoțitorii acestora, care trebuie să plătească biletul la preț întreg.

Studenții nu beneficiază de gratuitate şi nu se mai fac reduceri nici în cazul grupurilor. Este important ca atunci când programați o astfel de ieșire la munte, să vă interesați înainte de programul telecabinelor în fiecare stațiune. Sunt zile prestabilite când transportul pe cablu nu funcționează din cauza reviziilor tehnice. În zilele în care funcționează, ultima coborâre este programată pentru ora 16 în timpul săptămâni și la ora 17 în weekend.

 

Sursa: stiripesurse.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: