04
Sâm, Mai

HollandParkSchool

Eveniment

Aproape jumătate din elevii din mediul rural au luat note sub 5 la proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2021.

Profesorii încă nu țin cont că programa s-a schimbat și predau așa cum vor ei”, spune ministrul Educației.

Vorbind despre rezultatele de la Matematică, Sorin Cîmpeanu a spus că și acum, după opt ani, sunt încă profesori care fac abstracție de faptul că s-a schimbat programa și predau în continuare așa cum știu ei, potrivit edupedu.ro.

Întrebat dacă avem o problemă cu Matematică, în ce privește notele, șeful de la Educație a confirmat: "Da, cred că avem o problemă cu științele. Da, o problemă care trebuie rezolvată.

Poate un nivel de abstractizare mult prea ridicat, nivel care, fiind și formulat într-o manieră mai puțin accesibilă pentru mulți dintre elevi, îi fac să renunțe la a mai încerca.”.

De asemenea, întrebat de ce profesorii nu respectă programa, deși aceasta a fost schimbată de opt ani, Cîmpeanu spune că "nu avem o cultură a respectării regulilor”, consemnează antena3.ro

Întrebați profesorii, aleatoriu, de situația din învățământ, aceștia vin și îi amintesc domnului ministru că programa este foarte încărcată, numărul de ore săptămânale nu a fost diminuat și în clase sunt tot 30-35 de elevi, deci nu am învățat nimic nici din perioada pandemiei!

Spre exemplu elevii români care pleacă în străinătate sunt încadrați  în clase superioare, și un elev străin de clasa a VIII-a, este încadrat  la noi în clasa a V-a.

În concluzie, ”REFORMA în învățământ lipsește și nu  a fost niciodată, fiecare ministru a venit cu alt sistem, tot învechit, tot cu un sistem comunist, încât elevii și profesorii sunt ”total bulversați” și nimeni nu ține cont de faptul că în occident se pune accent pe CALITATE, iar la noi pe CANTITATE.”, precizează  un dascăl brașovean.

Elevii noștri, cantitate mare de informații, nimic aprofundat, deci se păstrează zicala românească: ”Treci ca rața prin apă!”.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: