27
Sâm, Apr

Eveniment

Sala este multifuncțională, atât pentru sporturi de echipă, cât și individuale, și face parte din programul municipalității de dezvoltare a sportului de performanță.

Vineri, 11 iunie, s-a desfășurat primul antrenament în noua sală de sport construită în cadrul bazei sportive Metrom. Primii sportivii care s-au antrenat aici au fost campioanele naționale la handbal, junioare I, de la clubul Municipalității, Corona Brașov. Cu această ocazie, primarul Allen Coliban și viceprimarul Sebastian Rusu le-au felicitat pe sportive pentru câștigarea campionatului și le-au oferit flori, în numele brașovenilor.

"A fost anul pandemic în care n-am putut să ne antrenăm și a fost un an foarte greu. Ne-am antrenat cum am putut, fetele cu divizia, alte fete accidentate, unele pe la lot, ne-am antrenat câte șapte-opt jucătoare, dar ne-am strâns și am reușit să avem această performanță minunată. Suntem la al treilea titlu, deja, de campioane. Vă dați seama că ne-am dorit și  - mi se face pielea de găină - e cel mai frumos lucru care ni s-a întâmplat”, a declarat jucătoarea Raisa Marin.

Reprezentanții municipalității i-au felicitat pe jucătoare și pe antrenori, mai ales că această generație de sportive este una dintre cele mai bune produse ale școalii de handbal de la Brașov. Ele s-au clasat pe locul III când erau la nivel de Junioare IV, apoi au ocupat în fiecare an locul 1, atât ca Junioare III, cât și ca Junioare II.

"Pentru această generație de Junioare I este încă o bornă, încă o medalie de aur, la șirul unor mai lungi succese anterioare. Mă bucură că finalul acesta de sezon a mai venit cu o veste bună, titlul de vicecampioane la Junioare III, dovadă că avem un potențial și avem o bază așezată corect în zona aceasta a handbalului feminin pornind de la vârstele fragede. Așteptăm rezultatele și de la Junioare II. Din păcate, la senioare am pierdut șansa de a accede anul acesta în Liga Florilor, însă important este să ne concentrăm pe termen lung. Este important să punem baze solide și să reconstruim acest proiect așa cum ar trebui, nu pe termen scurt, ci pe termen lung”, a precizat primarul Allen Coliban

Sala de sport de la Metrom este una multifuncțională și omologabilă pentru mai multe sporturi de echipă și individuale, inclusiv la nivel de  seniori (handbal, baschet, volei, tenis etc).

"Mă bucur să putem fi astăzi în această sală. După cum vedeți, este o bijuterie. Eu personal sunt mândru de această realizare. Este o sală multifuncțională, o sală pe care astăzi mă bucur să o inaugurăm alături de junioarele noastre, campioanele de la Naționalele de handbal. Încurajăm sportul, vrem să fim alături de sportivi. Această sală este una care va putea să producă imediat niște efecte bune și să se poată desfășura meciuri de volei, handbal, baschet. Aveam nevoie de ea. Este un proiect început în 2008 de către Ministerul Educației, se dorea a se face cu totul și cu totul altceva. Din păcate a fost abandonat, iar în mandatul legislativ trecut, în 2019, am reluat această discuție și am hotărât că este cazul să facem această investiție. Este o sală mare, avem și o capacitate de 180 de locuri, avem o grămadă de spații anexe: vestiare, spații tehnice, sală de mese etc și abia așteptăm să fie folosită și exploatată la maxim”, a explicat viceprimarul Sebastian Rusu.

Lucrările la această sală de sport au început în anul 2008, când Ministerul Educației a lansat un program de construire a unor campusuri sportive. După ce, în 2009, Ministerul Educației nu a mai alocat fonduri, investiția - aflată în faza de fundație și primii stâlpi de rezistență - a intrat în conservare. Lucrările au fost reluate la sfârșitul anului 2019 și finalizate în acest an.

Sala de sport Metrom cuprinde, pe lângă suprafața de joc, 3 gradene cu 138 de locuri pentru public și 51 de locuri pentru oficiali și sportivi. La parter au fost amenajate 4 vestiare pentru sportivi (inclusiv băi, toalete), 4 vestiare pentru antrenori, 1 vestiar pentru arbitri, un birou pentru oficiali, un foaier cu cafenea, o sală de ședințe, un depozit pentru materiale sportive, 1 vestiar pentru personal, 2 grupuri sanitare pentru public, un garaj, și va fi montată centrala termică. La etaj, vor fi amenajate sala de mese și spațiile anexe, 2 grupuri sanitare pentru public, 4 birouri și o magazie.

Valoarea investiției a fost de 8.105.465,12 lei (inclusiv TVA), iar lucrările au fost executate de Aeon Building SRL, proiectant general fiind Danina Star.

La finalul întâlnirii, primarul a trecut în revistă lucrările de infrastructură sportivă care sunt prevăzute pentru acest an.

"Avem în derulare proiectul de la Stadionul Carpați, care este o bază mai amplă. Suntem în faza de obținere a ultimelor avize, hârtii, astfel încât să putem începe lucrările în această vară. Estimăm că în următoarele două luni vor fi demarate lucrările acolo, cu termen de execuție de 15 luni. Pe de altă parte, există mai multe proiecte și elemente de infrastructură sportivă pe care încercăm să le rezolvăm din punct de vedere juridic, pentru a putea să demarăm investițiile. Mă refer aici la tot ce înseamnă Stadionul ICIM, cu acel schelet de sală rămas în paragină de atâția ani de zile, mă refer la tot ceea ce înseamnă infrastructura din jurul Stadionului Tineretului, dar și faptul că avem bugetat pentru anul acesta studiul de fezabilitate pentru viitorul stadion municipal. În zona infrastructurii sportive, mai avem sălile de sport. Avem, de pildă, o sală, o investiție amplă, la școala 2, care va putea fi folosită și pentru gimnastică. Toate acestea sunt bugetate și sunt în proiectele pentru anul în curs”, a precizat primarul.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: