20
Sâm, Apr

sursa foto: spotmedia.ro

Eveniment

În urma fuziunii dintre USR și PLUS, validată prin decizia definitivă a Curții de Apel București în aprilie 2021, trebuie organizate alegeri pentru noile structuri interne de conducere, arbitraj și control la toate nivelurile: local, județean și național.

În județul Brașov, alegerile din filialele locale urmează să se finalizeze până luni, 14 iunie, iar alegerile județene vor avea loc în zilele de 19-20 iunie.

Întregul proces al alegerilor interne comune este unul complex, ce necesită respectarea mai multor reguli și a unor termene foarte precise, stabilite prin protocolul fuziunii. În județul Brașov, relația dintre cele două foste organizații a fost mereu una bazată pe cooperare, fair play, deschidere la dialog și focus pe găsirea de soluții, toate acestea asigurând o bază solidă pentru organizația unită și pentru acest prim proces de alegeri interne în noua formulă.

Alegerile sunt precedate de o perioadă de campanie internă, desfășurată în mediul online, pe grupurile interne ale membrilor, timp în care candidații au ocazia de a se prezenta, de a-și promova ideile și proiectele, de a răspunde întrebărilor adresate de membri, inclusiv în cadrul unor dezbateri live. Pe de altă parte, procesul de vot se desfășoară fizic, pentru a asigura condiţii optime de siguranță și de secret al votului.

Filiala municipală USR PLUS Brașov va avea alegerile interne în zilele de 12 și 13 iunie.

Membrii își vor alege Președintele Filialei Locale, Biroul Local, Comisia de Arbitraj, Comisia de Cenzori, precum și delegații care vor participa la Conferința Județeană. Candidații înscriși pentru funcția de Președinte sunt cei doi președinți actuali ai celor două filiale locale – Alexandra Coliban, actual președinte al filialei municipale USR Brașov, și Sebastian Ichim, actual președinte al filialei municipale PLUS Brașov.

Pentru alegerile de la nivelul filialei județene, perioada de înscriere a candidaturilor încă nu s-a încheiat. În cadrul Conferinței Județene, care va avea loc în perioada 18-20 iunie, delegații desemnați de către toate filialele locale din județul Brașov vor alege Președintele Filialei Județene, Biroul Județean, Comisia Județeană de Arbitraj, Comisia Județeană de Cenzori, precum și delegații filialei județene la Congresul Național, care va avea loc în luna octombrie pentru alegerea noilor structuri naționale de conducere, arbitraj și control.

În prezent, la nivelul județului Brașov, există 36 de filiale locale USR PLUS, care însumează aproximativ 1500 de membri. Dintre aceștia, peste 650 sunt membri ai filialei municipale Brașov.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: