17
Vin, Mai

sursă foto: editiadedimineata.ro

Eveniment

Ziua Copilului a fost menționată pentru prima dată la Geneva, la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului.

După această conferință, multe guverne au introdus “Ziua Copilului”.

În Turcia, Ziua Copilului a fost sărbătorită pentru prima data la 23 aprilie 1920.
Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită pentru prima data în lume în octombrie 1953 și a fost sponsorizată de către Uniunea Internațională pentru Bunăstarea Copilului din Geneva. Ideea de a avea o zi internațională i-a venit lui Rubab Mansoor, elev în clasa a VIII-a și a fost acceptată și adoptată de către Adunarea Generala a Națiunilor Unite în anul 1954.
În anul 1954, Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la așa-numita “Ziua Copilului”.

Nu se știe exact de ce ziua de 1 Iunie a fost aleasă ca Ziua Internaționala a Copilului, însă există o teorie potrivit căreia, consulul general chinez de la San Francisco a strâns un număr de copii orfani chinezi pentru a sărbători Festivalul Dragonului, care s-a întâmplat să fie chiar pe 1 Iunie, dată care a coincis, de asemenea, cu Conferința de la Geneva.

1 Iunie - Ziua Copilului este ziua în care se celebrează miracolul nasterii, miracolul purității, dar și întoarcerea la inocență.
Nu exista limite de vârstă când vine vorba de a sărbători Ziua Copilului. Oricare dintre noi, copil sau adult, are voie să se simtă copil și chiar este necesar ca măcar o dată pe an să lăsăm în urma problemele de zi cu zi, să zâmbit curat și să simțim că ludicul înflorește în inimile noastre.

Copiii nu trebuie să fie neglijați nicicând, căci ei sunt cei care ne fac de multe ori ziua mai bună și pentru care ajungem la un moment dat să trăim.

De ziua lor, copiii merită o atenție deosebită, pentru a ști că au anumite drepturi, că sunt importanți.

 

sursa: goldenparty.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: