02
Joi, Mai

sursă foto: Tomorrowland, Belgia, 2019

Eveniment

Tomorrowland, Electric Castlle, Untold și Neversea pe lista celor care vor să aducă festivaluri la Brașov.

Primarul Allen Coliban anunțat astăzi lansarea unei proceduri transparente pentru organizarea de evenimente în municipiul Brașov, în baza unor criterii aplicabile tuturor, astfel încât calendarul de evenimente să fie cât mai diversificat și atractiv, să asigure un impact economic cât mai mare asupra orașului, să fie actualizat în timp real, iar organizatorii să știe în ce condiții și în ce perioade pot organiza aceste evenimente.

Organizatorii unora dintre cele mai mari festivaluri din România  - Tomorrowland, Electric Castle, Untold și Neversea - au transmis deja municipalității intenția lor de a aduce evenimente de acest gen la Brașov și vor completa la rândul lor chestionarul inclus în procedură.

,,Brașovul devine din ce în ce mai interesant pentru organizatorii de evenimente, inclusiv pentru cei care organizează festivaluri mari. Am primit foarte multe solicitări în ultimul timp. Prin urmare, punem la dispoziția tuturor celor interesați o procedură transparentă de înscriere a evenimentelor și a solicitărilor de colaborare cu Primăria. Criteriile de evaluare vor ține cont de impactul economic, de impactul social, de impactul asupra mobilității și al locurilor de cazare asupra Brașovului, pentru că dorim să avem evenimente sustenabile și care să nu creeze probleme pentru oraș. Așteptăm solicitările din partea tuturor celor interesați și sperăm ca Brașovul să devină din ce în ce mai atractiv din punct de vedere al evenimentelor și al festivalurilor pe care le organizează“, a declarat primarul Allen Coliban.

Fiecare organizator de evenimente  - festivaluri, concerte, târguri, expoziții, competiții sportive, intervenții culturale etc - care dorește să utilizeze domeniul public va trebui să completeze „Chestionarul preliminar pentru solicitarea ocupării domeniului public în vederea organizării activităților social-culturale, educative și sportive“, care se găsește pe site-ul Primăriei Brașov, brasovcity.ro, la secțiunea Acces rapid/Evenimente și cultură. Chestionarul include date despre organizator, despre eveniment (activități, locație de desfășurare etc), despre publicul țintă și numărul de participanți și de spectatori estimat, un plan de promovare al evenimentului, dar și date despre utilitățile necesare sau activități comerciale conexe. Măsurile necesare pentru prevenirea aglomerării traficului rutier,evitarea poluării, asigurarea ordinii și liniștii publice și a siguranței și sănătății participanților, precum și a aplicării normelor referitoare la prevenirea pandemiei sunt de asemenea întrebări și criterii în alegerea organizatorilor.

Totodată, organizatorul evenimentului va trebui să prezinte și o analiză cu impactul financiar asupra economiei locale și să sublinieze beneficiile pentru comunitatea brașoveană.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: