26
Vin, Apr

sursă foto: zf.ro

Eveniment

Israelul e la un pas de război civil. Aseară, tancurile aduse la graniţa cu Fâşia Gaza au deschis focul, iar rachetele au continuat să fie lansate de ambele părţi.

Pentru românii prinşi în conflict, pericolele vin de peste tot. În oraşele din toată ţara s-a dezlănţuit infernul.

Israelienii şi palestinienii îşi dau foc la maşini şi se bat în plină stradă

Armata israeliană și-a intensificat asaltul asupra Fâșiei Gaza, în timp ce militanții palestinieni continuă tirul cu rachete asupra Israelului, pentru a cincea zi consecutiv. Potrivit BBC, se trage de pe nave de război, avioane de vânătoare și elicoptere. Peste 100 de persoane au murit de la începerea ostilităților. Între timp, evreii și arabii-israelieni se luptă în interiorul țării, președintele avertizând asupra unui posibil război civil. Ministrul Apărării, Benny Gantz, a ordonat o întărire masivă a forțelor de securitate pentru a reprima revoltele. Peste 400 de persoane au fost arestate până la acest moment.

Tensiunile continuă să crească la graniţa cu Fâşia Gaza.

Aseară, Israelul a masat aici trupe terestre şi tancuri care au deschis focul. A fost un răspuns la tirul continuu de rachete trimise de palestinieni spre teritoriul israelian. Mişcarea nu a făcut decât ca bombardamentul să se înteţească după lăsarea nopţii. Între timp, civilii din Fâşia Gaza au început să fugă de teama repercursiunilor. Imaginile arată cum mai multe familii, încărcate cu bagaje, încearcă să părăsească regiunea.

Peste zi, aviaţia israeliană a continuat să distrugă obiectivele de comandă ale miliţiilor palestiniene. Cât ai clipi, două rachete pun la pământ o clădire de 14 etaje. 600 de obiective militare şi centre de comandă ale miliţiilor palestinene au fost ţintele aviaţiei israeliene.

 

sursa: observatornews.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: