06
Lun, Mai

Eveniment

Senatorul Marius Dunca a anunțat în urmă cu puțin timp că își va da demisia din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială.

Nu doresc pensie specială! Pensia trebuie să fie rezultatul contributivității, nu al vreunei funcții. Din acest motiv, îmi voi da demisia din Parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia vreodată de pensie specială! Conform legii, pensiile speciale se acordă doar dacă parlamentarii au cel puțin un mandat întreg. Nu am de gând să încasez bani care nu mi se cuvin. Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei.

În acest an, PSD a votat legea prin care toate pensiile speciale care depășesc 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Este nevoie însă să facem mai mult decât atât. Guvernul Orban a refuzat să dea o ordonanță de urgență pentru eliminarea pensiilor speciale.

Principiul contributivității este singurul care trebuie să conteze. Toți trebuie să fim egali!” a declarat Marius Dunca, candidat PSD Brașov la Senat.

 

 

Articol comandat de Partidul Social Democrat- Organizația Județeană Brașov

CMF: 11200020

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: