21
Mar, Mai

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Vicepremierul Raluca Turcan și-a anulat vizita la Brașov. Va fi prezent în orașul nostru astăzi, ministrul Fondurilor Europene.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Raluca Turcan, vicepremierul Guvernului României, și Ioan-Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, o vizită de lucru, astăzi, la Braşov.

,,În cursul dimineţii, delegaţia oficială va fi primită la sediul Consiliului Judeţean Braşov de către preşedintele Adrian-Ioan Veștea, alături de secretarul de stat din Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), Mihail Veștea, și vicepreședintele CJ Todorică Şerban.

Programul continuă la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, unde oficialii guvernamentali vor vizita şantierul Terminalului de pasageri.

Următorul moment al vizitei se va consuma la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, unde vicepremierul şi ministrul Fondurilor Europene vor trece în revistă investiţiile realizate sau aflate în stadiu final de execuţie, precum şi proiectele cu fonduri europene aflate în diferse stadii de implementare la cea mai importantă unitate medicală din judeţul Braşov.

Este vorba despre:

  • Construirea secţiei modulare de ATI destinate paciențiilor cu COVID-19, proiect implementat cu fonduri în valoare de 11.976.260 lei, asigurate de Consiliul Judeţean Braşov;
  • Extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe, proiect al Ministerului Sănătăţii implementat cu fonduri asigurate prin Banca Mondială, în valoare de 11.412.000 lei;
  • Dotarea cu echipamente și aparatură medicală performante a UPU din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, proiect cu fonduri europene accesat de CJ Braşov în cadrul Axei prioritare 8 a POR 2014-2020, în valoare totală de 6.793.628,72 lei;
  • Dotarea cu echipamente și aparatură medică a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență, proiect cu fonduri europene accesat de CJ Braşov în cadrul Axei prioritare 8 a POR 2014-2020, în valoare totală de 10.699.627,60 lei;
  • Reabilitarea şi modernizarea Corpului B din cadrul Staţionarului Central al Spitalului Clinic Judeţean Urgenţă, proiect al Consiliului Judeţean Braşov demarat cu fonduri din bugetul propriu, preluat din punctul de vedere al finanţării şi execuţiei de către Compania Naţională de Investiţii;
  • Proiectul „Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în judeţul Brasov”, finanţat prin POIM – Axa prioritară 9, în valoare totală de de 45,533,446.93 lei, accesat de Consiliul Judeţean Braşov şi implementat în parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea”, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii şi Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie. Prin intermediul acestui proiect, CJ Braşov recuperează din bani europeni fondurile alocate în anul 2020 spitalelor din subordine, pentru cheltuielile generate de criza COVID, inclusiv fondurile alocate dotării cu echipamente a unităţii modulare de ATI de la Spitalul Judeţean. Valoarea echipamentelor și materialelor consumbabile deja realizate este de 16.172.788,24 lei, iar echipamentele și materialele consumabile propuse a se realiza până în aprilie 2021 totalizează 29.234.402,69 lei .
  • Proiectul „Gestionarea efectelor pandemiei COVID-19 în judeţul Braşov", finanţat în cadrul Axei prioritare 9 a POIM, este în prezent în etapa de evaluare în vederea aprobării finanţării. Acest proiect a fost elaborat de CJ Braşov în parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, având valoarea de 26.322.982 de lei.

Atât la Aeroport, cât şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, oaspeţii guvernamentali vor fi însoţiţi de preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea. Vizita la aeroport va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Braşov şi pe cea a preşedintelui CJ.

Un alt moment din programul delegaţiei guvernamentale îl constituie vizita la Colegiul Național „Andrei Şaguna”.  Vicepremierul şi ministrul Fondurilor Europene vor discuta cu directorii colegiilor naţionale „Andrei Şaguna”, „Dr. Ioan Meşotă” şi „Unirea” din Braşov, precum şi „Radu Negru” din Făgăraş, despre oportunităţile de finanţare destinate unităţilor de învămământ centenare din România.

Ulterior, oficialii guvernamentali vor participa la o întâlnire organizată la sediul Consiliului Județean Brașov, având ca teme: proiecte finanțate din fonduri europene, transportul public metropolitan, Planul Național de Rercuperare și Reziliență, Spitalul Regional de Urgenţă Braşov, extinderea domeniului schiabil.

Alături de preşedintele CJ Braşov, la această întâlnire au fost invitaţi Mihail Veștea, secretar de stat MLPDA; Allen Coliban, primarul Municipiului Brașov; Ioan Pintea, directorul general al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA; Bianca Kraila, șef-serviciu Strategii, Programe de Dezvoltare din cadrul Primăriei Brașov; Dragoș David, directorul general al Agenției Metropolitane de Dezvoltare Durabilă Brașov; Daniel Gligoraș, administratorul public al Județului Brașov.

La ora 15:00 este programată o conferință de presă care va avea loc la sediul filialei judeţene a PNL Braşov.”, se precizează într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: