27
Sâm, Apr

sursă foto: stopinfractori.ro

Eveniment

Percheziții de amploare în toată țara.

UPDATE:

"Este cea mai mare acțiune executată de forțele M.A.I. din ultimii ani. Au acționat, astăzi, 3.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și cadre din alte structuri. S-au executat 619 acțiuni în forță dintre care 489 de percheziții și 130 de descinderi. Din cele 489 de percheziții, 386 sunt pe crimă organizată, 36 în zona judiciară, 46 pe criminalitatea economico-financiară și 21 pe infracțiuni care țin de arme și muniții. 

Cele 130 de descinderi au fost pentru punerea in executare a unor mandate de arest preventiv și pentru unele mandate europene de arestare. Au fost vizate 21 de grupuri infractionale care se ocupau de: trafic de droguri, trafic de persoane, trafic de migranți, proxenetism, infracțiuni economice, cămătărie și șantaj. Prejudiciul realizat de cele 21 de grupuri infracționale a fost de 190 de milioane de lei 160 de mii de euro", a declarat Marcel Vela.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Oamenii legii au descins în forță în această dimineața la aproape 400 de adrese. Printre infracțiuni se numără și traficul de droguri de mare risc, criminalitate organizată, șantaj și înșelătorie. 

Acțiunile polițiștilor vin în contextul în care odată cu pandemia foarte mulți infractori s-au întors în țară, relatează Realitatea PLUS.

Percheziții de amploare au loc chiar la aceste momente la mai multe adrese din toată țara. Vorbim despre 386 de astfel de  percheziţii domiciliare organizate în Bucureşti şi în alte 28 de judeţe, respectiv în județele Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Galaţi, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Argeş, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Alba, Caraş-Severin, Timişoara, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj şi Bistriţa Năsăud.

Sunt vizate nu mai puțin de 24 de cauze penale privind destructurarea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranţi, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă, trafic de migranţi, înşelăciune sau şantaj.

Vorbim depre o grupare care acționa atât în țară, cât și în străinătate. 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: