03
Vin, Mai

sursă foto: alephnews.ro

Eveniment

Israelul a început testarea pe oameni pentru vaccinul său împotriva coroanvirus.

Dacă studiile vor avea succes, vaccinul ar putea fi gata pentru utilizarea către publicul larg până la finalul verii viitoare, conform Reuters.

Initial 80 de voluntari vor fi testați, iar numărul va fi extins până la 960 de persoane în luna decembrie. Dacă testele se vor desfăşura cu succes, o a treia etapă, la care vor participa 30.000 de voluntari, este programată pentru aprilie-mai.

''Suntem pe ultima sută de metri'', a precizat Shmuel Shapira, directorul general al Institutului israelian pentru cercetare biologică.

Directorul departamentului de biologie din cadrul institutului, Shmuel Yitzhaki, a declarat pentru Reuters că, dacă lucrurile merg bine, vaccinul ar putea ajunge la populaţie până la sfârşitul verii viitoare.

Restricţiile impuse în Israel sunt ridicate treptat după o scădere constantă a ratei de infectări zilnice. Elevii din ciclul primar au fost primii care au revenit la şcoală duminică, în timp ce copiii de vârste mai mari învaţă încă de acasă.

Guvernul a aprobat de asemenea redeschiderea în mai multe etape a afacerilor şi activităţilor recreative, potrivit romaniatv.net.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: