10
Vin, Mai

sursă foto: realitatea.net

Eveniment

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a dispus trimiterea în judecată a fostului director al UNIFARM, Adrian Ionel, acuzat de procurorii anticorupție că ar fi pretins bani pentru contracte de achiziții, informează un coumunicat al DNA dat publicității astăzi.

Fostul șef al Unifarm este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influenţă, instigare la fals intelectual şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Procurorii anticorupţie spun că Eugen Adrian Ionel ar fi pretins 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca Unifarm, companie de stat, să atribuie un contract de achiziţie a echipamentelor de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 - 250.000 de combinezoane şi 3 milioane de măşti chirurgicale.

În același dosar a mai fost trimis în judecată și Radu Maria Lizica Daniela, la data faptelor șef al serviciului comercial al Unifarm, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenit și fals intelectual, potrivit realitatea.net.

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: