13
Lun, Mai

sursa foto: rtv.net

Eveniment

Premierul Ludovic Orban discută cu ministrul Monica Anisie despre situaţia şcolilor şi universităţilor din România, după ce numărul cazurilor noi de COVID-19 a explodat şi tot mai multe unităţi de învăţământ au trecut în scenariul roşu.

La discuţiile de la Ministerul Educaţiei iau parte şi ministrul Sănătătii, Nelu Tătaru, ministrul de Interne, Marcel Vela, dar şi seful DSU Raed Arafat. În ultimele două zile, GCS a anunţat peste 2.000 de persoane infectate cu coronavirus zilnic.

Premierul va fi însoţit de vicepremierul Raluca Turcan, ministrul de Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Din componenţa delegaţiei reiese că discuţiile se vor axa pe măsurile ce trebuie luate pentru ca anul universitar să se desfăşoare în cele mai bune condiţii posibile. Cu ocazia startului în noul an universitar, ministerul Apărării Naţionale a transmis joi un mesaj de încurajare pentru studenţi şi de mulţumire pentru profesori, care, în această perioadă, îşi desfăşoară activitatea în condiţii cu totul speciale.

Este prima vizită în acest format la Ministerul condus de Monica Anisie şi vine la două zile după ce premierul Ludovic Orban a avut o videoconferință cu prefecții, la finalul căreia a anunțat public că în școli și universități deciziile comitetelor pentru situații de urgență să țină cont cu strictețe de reglementările legale, nu de "bunul plac al unor directori de școli".


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: