01
Mie, Mai

Eveniment

UPDATE

UDMR Brașov nu a atins pragul electoral de 5%, în urma reanalizării buletinelor nule de vot.

,,Pragul electoral crește proporțional cu numărul voturilor valabil exprimate. După reanalizarea voturilor nule, dar declarate în mod eronat, UDMR nu mai are pragul electoral de 5%, necesar pentru a avea mandate în Consiliul Județean Brașov.”, au explicat, pentru brasovtv.com, surse autorizate.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Situație fără precedent în județul Brașov, în urma scrutinului de duminică. Potrivit unor surse autorizate, procesul de centralizare a rezultatelor este întârziat foarte mult.

,,Sunt foarte multe buletine nule de vot, dar declarate în mod eronat. Drept urmare, se analizează fiecare situație în parte. Este nemaiîntâlnită această situație, una generalizată la nivel de județ. 3 dintre competitorii electorali sunt în prim-plan în situația dată.”, au explicat sursele citate.

Contactat telefonic, directorul A.E.P. Brașov, Claudiu Petra, a declarat: ,,Se confirmă situația sesizată, dar nu pot să spun decât că aceste cazuri sunt analizate și totul va fi pus în ordine. Acest proces implică, însă, un volum foarte mare de muncă.”

Întrebat de reporterul brasovtv.com dacă, în condițiile date, rezultatele unora dintre competitor - cei aflați foarte aproape de pragul electoral, de exemplu, ar putea fi sau nu influențate, Claudiu Petra a răspuns: Vom vedea dacă rezultatele unora dintre competitori vor fi sau nu influențate.”


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: