30
Mar, Apr

sursa foto: Poliția Locală Brașov

Eveniment

Prorietarii de terenuri din Brașov riscă amenzi cuprinse între 3000 și 50.000 de lei dacă nu se ocupă de salubrizarea zonelor pe care le dețin.

Zilele trecute, proprietarul unui teren din oraș a fost somat de polițiștii locali să salubrizeze zona în care își desfășoară activitatea, iar omul s-a conformat.

Încă o zonă insalubră a fost curățată de proprietar, la somația polițiștilor locali de la Biroul Activitate Comercială și Protecția Mediului. De această dată vorbim despre o societate comercială care a înțeles care îi sunt obligațiile legale, încă de la primul avertisment emis de polițiștii locali. Astfel că, reprezentanții firmei în cauză s-au apucat să își ridice deșeurile aruncate la întâmplare, deșeuri provenite în principal din construcții și care riscau să se transforme într-o uriașă platformă de gunoaie chiar la marginea orașului. Terenul se întinde pe aproximativ 3.000 de m.p. și este situat în cartierul Triaj, la limita dintre UAT Brașov și UAT Sânpetru, zonă care urmează să cunoască o dezvoltare urbanistică importantă, potrivit ultimelor proiecte ale administrației publice. Proprietarul terenului (persoană juridică) a fost nevoit să salubrizeze o suprafață importantă, ținând cont de dimensiunea pe care începuse să o aibă depozitul improvizat de reziduuri.

Poliția Locală Brașov, prin Biroul Activitate Comercială și Protecția Mediului le readuce aminte tuturor proprietarilor din municipiu că, în conformitate cu OUG nr.195/2005 privind protecția mediului, au obligația să își mențină salubre terenurile, în caz contrar sancțiunile prevăzute de actul normativ sunt între 3000 de lei și 6000 pentru persoane fizice, iar pentru cele juridice amenda poate ajunge și la 50.000 lei.

Agenții fac verificări în teren și monitorizează permanent situația din acest punct de vedere, cu scopul de a depista zonele contaminate cu deșeuri, pentru a lua măsurile legale care se impun în astfel de cazuri.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: