26
Vin, Apr

Eveniment

Muzicienii brașoveni vor face închiderea stagiunii estivale din acest an -  Bastionul Artiștilor, într-o formulă mai puțin cunoscută.

,,Alături de Orchestra Simfonică va fi prezentă și Formația de Suflători de Alamă, un element de noutate pentru concertele Filarmonicii, mai ales în ultima perioadă.

Astfel, sub coordonarea dirijorală a maestrului Ovidiu-Dan Chirilă, joi, 30 iulie 2020, pe scena Bastionului Artiștilor, în cadrul programului muzical pregătit de Filarmonica Brașov pentru acest moment festiv, va fi prezent și renumitul violonist român, Florin Ionescu - Galați, solist al Filarmonicii Brașov, muzician cu un însemnat aport la imprimarea platformei estetice și stilistice a muzicii în România.

Ca în fiecare seară de joi din săptămână, concertul va începe la ora 19:00, iar în program veți putea audia lucrări de referință din creația românească dar și din cea internațională:
J. Clarke - Trumpet Voluntary, D. Popovici – Codex Caioni (selecțiuni), C. Dimitrescu – Dans țărănesc pentru orchestră, C. Porumbescu – Balada pentru vioară și orchestră, G. Dinicu - Hora Stacatto, H. Purcell - Trumpet Tune, O. D. Chirilă – Pelin Beau,  M. Negrea – Tarantelă din suita simfonică „Prin Munții Apuseni, O. D. Chirilă – Mărțișor, W. A. Mozart: Rondo Alla Turca pentru cvintet de alamă, O.D. Chirilă: Suita din Transilvania (Pentalogicum Dacicum) si T. Olah: Intrarea lui Mihai Viteazu în Alba Iulia din Suita simfonică "Mihai Viteazu".

Acest program a apărut din dorința dirijorului Ovidiu-Dan Chirilă de a oferi  publicului prilejul de a se bucura de o diversitate mai mare de genuri muzicale. Desăvârșirea artistică a muzicienilor Filarmonicii Brașov face ca Orchestra și Formația de Suflători de Alamă să ofere o experiență muzicală de înaltă ținută.  În concert se vor auzi și 3 creații originale, în formă și conținut, scrise chiar de dirijor: Pelin Beau, Mărțișor și Suita din Transilvania (Pentalogicum Dacicum).

Programul  muzical etalează o multitudine de aspecte, relevând un generos evantai repertorial ce ne arată că muzica este internațională doar în teorie, în practică ea fiind națională, după sufletul fiecăruia.  

 Muzicii i se recunosc virtuțile sociale și etice, prezența violonistului Florin Ionescu - Galați, fiind etalon al virtuozitatii interpretative solistice deținută în sanctuarul valorilor muzicalitatii spiritual, conformă menirii și potențialului de care dispun lucrările din programul ales pentru acest concert de închiderea al unei stagiuni tumultoase, la rându-i, fiind una plină de provocări. Bineînțeles, sub acest aspect, prezența Formației de Suflători de Alamă este una sesizabilă și de impact.

Vor răsuna partituri ale compozitorilor autohtoni, publicul având posibilitatea sesizării dimensiunii reale a valorilor și înțelegerea aportului fiecărui compozitor, integrate cu pagini muzicale referențiale aparținând repertoriului internațional. Un buchet muzical contrastant care face ca producția artistică autohtonă să capete relief, greutate și căutare.

Este momentul să repetăm că și în aceste vremuri tulburi, muzica s-a bucurat de audiență! Mult, puțin, fiecare cărămidă așezată în templul muzicii acestei etape înseamnă ceva!

Ne vedem la Bastion!”, se precizează într-un comunicat de presă al reprezentanților Filarmonicii Brașov.

Costul pentru o persaonă este de 27 de lei:20 de lei pentru concert și 7 lei pentru biletul de intrare la Bastion.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: