25
Joi, Apr

sursa foto: AGERPRES

Eveniment

Klaus Iohannis urmează să se întâlnească, joi, la Cotroceni, cu Raed Arafat şi Marcel Vela, subiectul discutiei fiind situaţia cauzată de coronavirus în România.

Klaus Iohannis susţine că situația epidemiologică s-a agravat, astfel că în şedinţa de joi se vor analiza noi măsuri. Preşedintele României spune că reinstituirea stării de urgență este ultima soluție.

Raed Arafat a prezentat, miercuri, noile măsuri privind limitarea răspândirii noului coronavirus propuse de Comitetul Național pentru Stuații de Urgență și aprobate în ședința de Guvern. Deşi iniţial se vorbea de distanţare fizică pe plajele din România pentru toate persoanele care nu fac parte din aceeaşi familie, Raed Arafat a anunţat că Guvernul a eliminat aceste măsuri din Hotărârea de Guvern.

Raed Arafat a mai anunțat că au fost aprobate două măsuri: cea privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, în condiții stabilite de autoritățile locale, și cea privind orarul de funcționare al teraselor, cluburilor, barurilor și sălilor de jocuri de noroc.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: