05
Dum, Mai

Eveniment

Șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului din Brașov, Sorin Susanu, a dezvăluit, în urmă cu câteva săptămâni, că la Inspectoratul Județean de Poliție din Brașov se circulă cu șapte mașini care nu ar fi avut inspecții tehnice periodice valabile.

În replică, Poliția Brașov a infirmat atunci acuzațiile. Mai exact, a precizat că în parcul auto al instituției nu există mașini fără ITP la zi. Astăzi, I.P.J. Brașov a negat din nou acuzațiile, prin intermediul unui comunicat de presă pe care îl redăm integral:

,,Urmare a informațiilor apărute în mass-media, conform cărora "la nivelul I.P.J. Brașov există autovehicule care circulă pe drumurile publice fară inspecția tehnică periodică valabilă", pentru corecta informare a opiniei publice, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov si Registrul Auto Român sunt abilitate să comunice următoarele:

Autospecialele cu numerele de înmatriculare MAI 29799, MAI 29782, MAI 29825, MAI 29801, MAI 29859, MAI 29853, MAI 29865, MAI 29833 au fost retrase din circulație și depozitate în vederea efectuării procedurii de casare,  înaintea expirării valabilității ITP-ului.

De asemenea, autospeciala cu numărul de înmatriculare MAI 29782 a fost retrasă din circulație la data de 06.05.2020, înainte de expirarea valabilității ITP-ului.

Conform declarațiilor apărute atât în presa locală, cât și în presa națională, făcute de către persoana care a efectuat filmarea, autospeciala aparținând I.P.J.Brașov, a fost "surprinsă" în trafic, la sfârșitul lunii aprilie 2020, perioadă în care inspecția tehnică periodică se afla în termen de valabilitate, aspecte susținute de către reprezentanții RAR Brașov prin adresele făcute publice.

Toate aceste informații au fost documentate și, respectând principiul transparenței instituționale, au fost transmise opiniei publice pentru informare.

Totodată, Registrul Auto Roman precizeaza ca un autovehicul trebuie, conform legii, sa detina ITP valabil doar atat timp cat circula pe drumurile publice.

Potrivit legislatiei nationale aplicabile care transpune legislația europeana in domeniu, Registrul Auto Roman nu inregistreaza ca fiind deficiente tehnice menite sa puna in pericol siguranta in trafic orice neconformitate datorata coroziunii apărută la caroseria vehiculelor. De asemenea, mentionează ca in cazul autovehiculelor cu caroserie autoportanta sunt admise, si nu fac obiectul respingerii la ITP, inclusiv coroziunile strapunse de pana la 2500 mm patrati raportat la fiecare element detașabil ce compune caroseria (aripi, capote, usi).

Este esențial insa de precizat, în același context, ca RAR nu face evaluari tehnice pe baza unor fotografii, ci doar in urma inspectiei fizice a unui vehicul.

Cu atât mai mult, considerăm că alte entități fie ele locale sau nationale care nu au atribuții de natura tehnica ar trebui sa se abtina de la a face aprecieri care pot induce in rândul opiniei publice elemente nevalidate corespunzător.

Asigurăm cetătenii că Inspectoratul de Poliție Județean Brașov respectă întru totul legislația în vigoare!

Solicităm tuturor instituțiilor media care au redactat știri/articole cu privire la informațiile anterior menționate, să publice prezentul punct de vedere, în termenul prevăzut de lege, în aceleași condiții, pe aceeași pagină a publicației online, cea de deschidere, cu buton de trimitere la textul detaliat.”

CITEȘTE:

Informații FALSE de la Poliția Brașov (VIDEO)


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: