05
Dum, Mai

Eveniment

Incredibil, dar adevărat! Cuvintele se potrivesc perfect în scandalul izbucnit zilele trecute la Poliția Brașov.

 

Șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului, Sorin Susanu, a dezvăluit că la Inspectoratul Județean de Poliție din Brașov se circulă cu șapte mașini care nu ar avea inspecții tehnice periodice valabile. În replică, Poliția Brașov a infirmat acuzațiile. Mai exact, a precizat că în parcul auto al instituției nu există mașini fără ITP la zi.

O adresă către Registrul Auto Român, confirmă, însă, că mai multe mașini ale I.P.J. Brașov nu au ITP-uri valabile. În adresă, Bugetul.ro a solicitat verificarea mai multor numere de înmatriculare aparținând I.P.J. Brașov și care nu ar fi avut ITP-ul valabil. Din cele șapte autoturisme, doar unul avea inspecția tehnică periodică făcută. Paradoxal, deși oficialii I.P.J. Brașov au declarat că în parcul auto al instituției nu există mașini care să nu aibă ITP-ul la zi, și acea mașină a stat mai bine de trei săptămâni cu inspecția tehnică periodică nefăcută.

Totodată, Registrul Auto Român a confirmat și imaginile prezentate de jurnaliști, scrie Bugetul.ro, conform cărora autoturismul cu numărul MAI 29782, filmat în timp ce circula pe străzile din Brașov, nu avea ITP.

Mai exact, reprezentanții Registrului Auto Român au precizat că autoturismul cu numărul MAI 29782 a avut ITP valabil în perioada 07.05.2019-07.05.2020.

Precizările oficialilor Registrului Auto Român vin în contextul în care reprezentanții I.P.J. Brașov au comunicat că în parcul auto al instituției nu există mașini fără ITP la zi. Mai mult, au spus, printr-un comunicat de presă, că atunci când se constată că există autospeciale care nu mai prezintă siguranță în exploatare, acestea sunt retrase din circulație în vederea casării.

„Referitor la informațiile solicitate, vă comunicăm următoarele:

Autospecialele din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, folosite în misiunile curente, au ITP-ul la zi.
Menționăm faptul că acestea sunt supuse inspecției tehnice periodice, conform legislației în vigoare, și respectă condițiile tehnice pentru a fi admise în circulație pe drumurile publice. Atunci când se constată că există autospeciale care nu mai prezintă siguranță în exploatare, acestea sunt retrase din circulație în vederea casării.

Reamintim faptul că răspândirea de informații false este sancționată de legislația din România.”

Dacă jurnaliștilor li s-a pus în vedere, într-un comunicat al I.P.J. Brașov, că răspândirea de informații false este sancționată de legislație, este justificată întrebarea: răspândirea de informații false din partea I.P.J. Brașov către cetățeni, cum ar fi cele legate de mașini ale Poliției Brașov, fără ITP-uri valabile, nu trebuie sancționată tot conform legii?

Șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului, Sorin Susanu, spune că de la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne ar trebui să se ia măsuri.

Reporterul Brașov TV l-a contactat telefonic pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pentru un punct de vedere. Acesta a răspuns la telefonul mobil, i s-a adus la cunoștință subiectul, dar, fiind în videoconferință cu prefecții, a cerut să i se trimită un mesaj scris și a promis că va reveni cu detalii. După ce s-a documentat, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a explicat că s-au dispus verificări prin Direcția Control Intern, pentru clarificarea situației de la I.P.J. Brașov, iar săptămâna viitoare, șefului Internelor i se vor comunica primele concluzii.

Reporterii Brașov TV vă vor ține la curent în următoarele zile cu evoluția scandalului de la I.P.J. Brașov.

 

CITEȘTE:

I.P.J. Brașov reacționează după acuzațiile aduse de șeful O.P.C. Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: