09
Dum, Aug

sursă foto: news.ro

Eveniment

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Astfel, ieri, 06 iulie a.c., 151 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și 88 de poliţişti locali au verificat peste 500 de persoane şi 62 de societăți comerciale/PFA cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.

De asemenea, 59 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au efectuat 17 misiuni, în cursul cărora au aplicat o amendă, în valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte cu rigurozitate normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19 în județul Brașov, solicităm cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală.

Ca surse de informații oficiale despre pandemia COVID-19 puteți accesa  https://stirioficiale.ro și www.cnscbt.ro (adresa web a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

La linia telefonică TELVERDE – 0800.800.165 cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a reglementărilor impuse pentru prevenirea și limitarea extinderii infecțiilor cu noul coronavirus.