26
Vin, Apr

sursă foto: ebroky.com

Eveniment

O nouă zi cu aglomerație la intrarea în Grecia, la Kulata, singura vamă deschisă.

Sunt cozi uriașe și sute de români au postat pe rețelele de socializare fotografii și filmulețe în timp ce stăteau prinși în cozi care se întind peste 10 kilometri.

Cei mai mulți români spun că nu le-au fost cerute codurile QR obligatorii primite din partea autorităților grecești, dar sunt nevoiți să stea la rând, pentru că turiștii care nu sunt din Uniunea Europeană sunt verificați la sânge. Oamenii se plâng că deși au încercat să treacă și prin alte puncte de frontieră au fost îndrumați de vameși să treacă în Grecia prin vama Kulata, singurul punct de frontieră deschis.

În acest moment sunt operaționale două benzi pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE și o bandă pentru autoturisme din state non-UE.

Ministrul grec al Sănătăţii a făcut apel în timpul unei vizite în insula Creta, ca turiştii străini să respecte protocoalele de sănătate referitoare la noul coronavirus, în perioada petrecută în Grecia și asta ca să se evite neplăcerile. Pe această insulă există chiar un hotel transformat în centru de carantină și deja acolo a fost internată o turistă din România, confirmată cu coronavirus în Grecia.

În fiecare hotel există personal medical care oferă consultații celor care au simptome cu noul coronavirus. De altfel, grecii au anunțat că îşi închid frontiera pentru cetăţenii din Serbia până pe 15 iulie, din cauza unui focar de COVID-19 din regiunea Belgradului. Grecia a înregistrat mai puţin de 200 de decese din cauza COVID-19. La sosire, călătorii primesc un cod de bare după ce completează un formular în care acestora li se cere să precizeze ţara de origine şi ţările pe care le-au vizitat în ultimele două săptămâni, potrivit realitatea.net.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: