26
Vin, Apr

Eveniment

În cadrul unor activități specifice derulate de către polițiștii brașoveni pentru menținerea siguranței rutiere s-au depistat mai mulți șoferi conducând suv influența alcoolului.

1. "La data de 30 mai 2020, în jurul orei 23:50, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Săcele au fost sesizați telefonic cu privire la producerea unui eveniment rutier pe VO1K.

În fapt, un tânăr, în vârstă de 26 ani din localitatea Dumbrăvița, jud. Brașov, care conducea un autovehicul pe VO1K a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a lovit un parapet de beton.

În urma impactului nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale. 

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,75 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

2. Polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Bran efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

În fapt, la data de 30 mai 2020, în jurul orei 22.30, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 60 ani, care conducea un autovehicul pe DJ112H, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,41 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

3. La data de 30 mai 2020, în jurul orei 20.00, polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 32 ani, care conducea un autovehicul pe DN73, pe raza Stațiunii Râșnov, jud. Brașov.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,54 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

4. Polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În fapt, la data de 30 mai 2020, în jurul orei 23.00, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un tânăr, în vârstă de 23 ani, care conducea un autovehicul pe str. Mihail Eminescu din Stațiunea Râșnov, jud. Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor", potrivit unui comunicat de presă al I.P.J. Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: