21
Mar, Mai

sursă foto: destinatiiperfecte.ro

Eveniment

Anual, mii de români își petrec vacanța de vară în Grecia și nu vor să își întrerupă tradiția nici în 2020.

Cu toate astea, în plină pandemie de coronavirus, mulți și-au anulat rezervările, iar alții așteaptă să vadă în ce condiții vom putea călători la vară în afara țării. Pentru că economia Greciei se bazează foarte mult pe turism, grecii iau toate măsurile necesare pentru a-i primi pe turiști în sezonul estival. 

Grecii relaxează măsurile de carantină și consideră că strategia lor a fost una de succes, în condițiile în care pe 12 mai ei aveau raportate 2726 de cazuri de coronavirus și un total de 151 de decese. 

Inițial, grecii au anunțat că turiștii vor putea intra în țara lor doar cu un document care să ateste că nu au avut coronavirus. Cum testarea în masă nu este încă disponibilă la nivel mondial, grecii nu riscă să rămână fară turiști. 

În Atena, fiecare turist ajuns pe aeroport e testat de coronavirus

Postul de televiziune CNN și-a trimis o echipă în Grecia pentru a vedea cum stau lucrurile. Reporterii au povestit că la sosirea pe aeroport au fost testați de coronavirus, iar rezultatul l-au primit în 24 de ore. În plus, aceștia au completat un formular cu date personale, plus locul pe care l-au ocupat în avion -  probabil să ajute autoritățile să îi depisteze mai repede pe cei care au stat în apropiere, în caz că testul iese pozitiv. 

Redeschiderea turismului în Grecia se face în trei etape

Prima etapă are loc în săptămâna 11-17 mai , când li se permite celor cu afaceri în domeniul turismului să călătorească în insule pentru a se pregăti de sezonul estival.

Etapa a doua va avea loc începând cu 18 mai, când toți angajații în turism sunt așteptați pe insule să își reia activitatea. 

Și, dacă totul merge bine, de la 1 iunie nu vor mai exista restricții de călătorie dinspre continent pe insule. 

Panouri de plexiglas între șezlonguri, în Santorini

Instalarea unor panouri din plexiglas între şezlonguri este una dintre măsurile de precauţie împotriva transmiterii coronavirusului implementată de administratorul unui bar de pe o plajă din Santorini, în aşteptarea turiştilor care vor veni din nou în această insulă din Grecia, potrivit protv.ro.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: