22
Mie, Mai

sursa foto: ziarulunirea.ro

Eveniment

Patriarhul Daniel vrea să ceară Sinodului amânarea Sfintei Împărtășanii până când autoritățile vor permite utilizarea unei singure lingurițe.

El a cerut o poziție oficială membrilor Sfântului Sinod, potrivit unui document obținut de G4Media.ro. Președintele Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române arată că utilizarea unei singure lingurițe pentru Sfânta Împărtășanie nu poate fi schimbată în timp de pandemie, în ciuda cererilor medicilor epidemiologi.

Astfel, patriarhul Daniel susține în scrisoare că dacă și ceilalți membri ai Sfântului Sinod sunt de acord, "se va solicita autorităților de stat să permită doar participarea credincioșilor la Sfânta Liturghie, iar împărtășirea lor comună cu Sfânta Euharistie să fie hotărâtă la o dată ulterioară, după 1 iunie 2020, în consens cu celelalte Biserici Ortodoxe".

Scrisoarea a fost trimisă membrilor Sfântului Sinod (organismul colectiv de conducere al Bisericii Ortodoxe Române), iar aceștia trebuie să răspundă dacă sunt sau nu de acord cu propunere Patriarhului până luni, 11 mai.

În funcție de răspunsul primit, oficialii Bisericii Ortodoxe Române ar urma să aibă o poziție oficială cu privire la acest subiect, potrivit ziare.com.

Premierul Ludovic Orban a sugerat că una dintre măsurile adoptate în starea de alertă ar putea fi înlocuirea linguriței de împărtășanie cu unele de unică folosință.

Pentru teologul ortodox și pentru creștinul practicant, împărtășirea cu aceeași Lingurița Euharistică nu este sursă de contaminare, spune Patriarhul, însă, pentru epidemiologii de astăzi, care propun reguli și restricții, lingurița unică este o mare problemă, este sursă de contaminare.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: