22
Mie, Mai

sursă foto: mediafax.ro

Eveniment

Specialiștii din agricultură ne avertizează că vor urma scumpiri serioase la pâine și carne.

Experții spun că prețul produselor de panificaţie ar putea crește cu 25% din cauza secetei, iar celelalte sectoare sunt lovite de criza provocată de pandemia de coronavirus. Laptele, carnea, legumele-fructele sunt afectate de lipsa pieţei de desfacere, în contextul în care importurile la preţuri mici sunt în creştere.

Fermierii acuză marile lanţuri de hypermarketuri și vorbesc despre un „abuz” din partea retailerilor, care nu au scăzut preţurile la raft, deși la poarta fermei acestea s-au prăbuşit, informează realitatea.net.

"Importăm 80-85% de carne de porc. Suntem dependenți de prețul cărnii de porc de la cel care luăm. Și luăm din Germania, Spania, Ungaria. În ultima perioadă, China a devenit cel mai mare producător, cel mai mare importator și exportator de carne de porc. Eu sunt convins că vor fi creșteri de prețuri. Trebuie să ne gândim că grâul și rapița sunt compromise. Să dea Dumnezeu ploaie să salvăm porumbul și floarea-soarelui. Discutăm de cereale, care sunt baza materiei prime pentru industria alimentară, vorbim de grâu, de făina, de produse de panificație, discutăm de cereale pentru că vorbim de nutrețuri pentru creșterea animalelor, fie porc, fie vită, fie pasăre", a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, președintele FNSIA, Dragoș Frumosu.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: