21
Mar, Mai

sursă foto: vremeanoua.ro

Eveniment

Premierul Ludovic Orban a anunțat astăzi, la începutul discuției avute la Palatul Victoria cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor, că șomaj tehnic va fi prelungit până la data de 1 iunie.

După această dată va fi menținut doar pentru angajații companiilor unde se vor menține restricțiile în ceea ce privește derularea activității, cum ar fi în cazul organizatorilor de spectacole, de evenimente culturale sau al restaurantelor.

"În ceea ce privește măsurile active de ocupare a forței de muncă, cu siguranță că vom apela la un instrument pentru persoanele care au fost în șomaj tehnic și care revin în activitate în companiile în care au lucrat. Vom acorda plata unei sume. Nu am stabilit încă cuantumul, dar din resursele de care dispunem va fi între 35-45 % pentru reluarea activității ca o măsură activă pentru angajații care au fost în șomaj tehnic", a declarat premierul României, Ludovic Orban.

Premierul a precizat, de asemenea, că se încearcă punerea la punct a unui instrument pentru a veni în sprijinul persoanelor care se află în căutarea unui loc de muncă, în funcție de categoria de vârstă din care acestea fac parte. 

"În prezent, există aproximativ 300 de mii de contracte de muncă încheiate și 350 de mii de români care au revenit din țările unde lucrau și acum caută un loc de muncă”, a mai adăugat șeful Executivului, potrivit realitatea.net.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: