30
Mar, Apr

sursă foto: mesajeurarifelicitari.com

Eveniment

Astăzi, asistentele medicale sunt recunoscute ca profesioniști calificați, dar nu a fost dintotdeauna așa.

La începutul secolului al XIX-lea, asistentele medicale nu aveau de obicei niciun fel de pregătire și nu erau plătite. O femeie a schimbat toate acestea, Florence Nightingale.
12 mai marchează ziua de naștere a asistentei medicale Florence Nightingale, considerată fondatoarea asistenței medicale moderne.
Asistentele medicale joacă un rol-cheie în toate instituțiile medicale, fiind responsabile de bunăstarea, siguranța și recuperarea pacienților. Au multe cunoștințe și abilități diferite, se perfecționează și lucrează în medii dificile și stresante.

Istoria Zilei Internaționale a Asistenților Medicali

Totul a început în 1953, când Dorothy Sutherland, un oficial al Departamentului pentru Sănătate, Educație și Bunăstare din S.U.A., l-a contactat pe președintele Dwight D. Eisenhower, propunând proclamarea unei "zile a asistenței medicale". Totuși, el nu a aprobat propunerea în acel moment.

În ianuarie 1974, această zi a fost în cele din urmă făcută oficial Ziua Internațională a Asistenților Medicali. În fiecare an de atunci, Consiliul Internațional al Asistenților Medicali pregătește și distribuie Kitul Zilei Internaționale a Asistenților, care conține materiale educaționale și de informare publică, pentru a fi utilizate de asistentele medicale de pretutindeni.

 

Povestea asistentei medicale Florence Nightingale

Florence Nightingale s-a născut la 12 mai 1820, Florența, Italia. A fost asistentă medicală, statistician și reformator social și este considerată filozoful fundamental al asistenței medicale moderne.

Nightingale a îngrijit soldați britanici și aliați în Turcia, în timpul războiului din Crimeea. Eforturile sale de a formaliza educația medicală au determinat-o să înființeze prima școală de asistente medicale la Spitalul St. Thomas din Londra, în 1860. A fost prima femeie care a primit Ordinul de Merit (1907).

Continuarea aici.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: