30
Mar, Apr

sursă foto: jurnal.md

Eveniment

În continuare, numărul persoanelor carantinate care au domiciliul în afara municipiului Brașov este mult mai mare, comparativ cu numărul brașovenilor.

Astăzi, în urma unei analize privind funcționarea centrelor de carantină, s-a făcut o serie de precizări cu privire la numărul și situația persoanelor carantinate. Deși comparativ cu ultimele săptămâni, se observă o ușoară creștere a numărului persoanelor aflate în carantină, 132 de persoane în prezent, totuși numărul este mai redus cu aproape 50% comparativ cu perioada de vârf, când erau peste 250 de persoane zilnic. La fel ca și până în prezent, dintre aceste persoane, numărul celor cu domiciliul în municipiul Brașov este mult mai mic decât numărul persoanelor din afara municipiului.

Astfel, brașovenii reprezintă astăzi 28% din total persoane carantinate, iar media pentru perioada 10 martie - 11 mai este de 25%. Majoritatea persoanelor sunt din Cața, Crizbav, Prejmer, Sânpetru, Voila și Zărnești, dar sunt și persoane care au domiciliu Moeciu, Bran, Bod, Săcele sau din alte județe - Bacău, Botoșani, Constanța, Galați, Prahova și Sibiu.

În acest moment, din cele șase centre de carantină, sunt funcționale cinci.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: