12
Dum, Mai

sursă foto: atelierlicurici.wordpress.com

Eveniment

Metoda Feuerstein este o metodă de dezvoltare a funcțiilor gândirii.

Este o metodă creată de psihologul evreu de origine română Reuven Feuerstein și este aplicată, în acest moment, în aproximativ 70 de țări, instrumentele fiind traduse în 29 de limbi.

Această metodă constă în organizarea de webinarii gratuite, adresate cadrelor didactice și părinților din România, la o dată stabilită și agreată de comun acord. Beneficiarii finali în întâmpinarea cărora dorim să venim sunt copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 15 ani. Ulterior webinar-iilor, părinții își vor putea înscrie copiii la workshop-uri / programe de intervenție susținute de mediatori Feuerstein din România. Totodată, persoanele interesate pot urma cursuri de instruire în Metoda Feuerstein. Metoda Feuerstein a fost creată în situații de criză, cu scopul reabilitării emoționale și cognitive a copiilor evrei emigranți (odată cu formarea statului Israel) și a copiilor supraviețuitori celui de-al II-lea război mondial; este o metodă academică, structurată, validată și bazată pe evidențe științifice, de mai bine de 70 de ani.

Modalitate de desfășurare:

a) webinar-ii adresate cadrelor didactice: profesori, educatori, consilieri școlari, psihologi, logopezi, psihopedagogi - în care se vor prezenta valențele terapeutice ale Metodei Feuerstein, precum și instrumentele de intervenție;

b) webinar-ii adresate părinților – în care se va prezenta Metoda Feuerstein și strategiile de abordare a criteriilor medierii în echilibrarea emoțională a copiilor.

Scop: informarea privind utilitatea Metodei Feuerstein ca alternativă de învățare prin stimulare cognitivă și dezvoltare socio-emoțională. Durata webinar-iilor de informare: 3 ore prin acest program de intervenție, copiii vor primi sprijin (din partea mediatorilor Feuerstein), în ceea ce privește: *gestionarea emoțiilor *modificarea comportamentului impulsiv *dezvoltarea empatiei *reducerea anxietății în situații noi *creșterea toleranței la frustrare *depășirea situatiilor de blocaj emoțional *dezvoltarea comunicării verbale *dezvoltarea comportamentului de planificare *dezvoltarea gândirii critice *argumentarea logică Gazde webinar-ii

Cine este interesat de aceste cursuri poate suna la numărul de telefon 0766 434 866, Conf. Univ. Dr. Otilia Todor.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: