11
Sâm, Mai

sursă foto: evz.ro

Eveniment

Bărbați din județul Brașov s-au ales cu dosare penale după ce au încălcat ordinul de protecție și după ce au săvârșit infracțiunea de "violență în familie".

1. "La data de 05 mai 2020, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Brașov au fost sesizați de către o femeie din mun. Brașov, jud. Brașov, cu privire la faptul că fostul său concubin, pe numele căruia Judecătoria Brașov a emis ordin de protecție la data de 29.01.2020, s-a deplasat la domiciliul său. 

Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că la data de 05 mai 2020, în jurul orei 11.00 și ulterior în jurul orei 12.30, un bărbat în vârstă de 49 ani, s-ar fi deplasat la domiciliul fostei sale concubine, după ce anterior o contactase telefonic, încălcând astfel măsurile dispuse prin ordinul de protecție, prin care i se impunea acestuia să păstreze o distanță minimă față de femeie și locuința acesteia.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

2. Polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Feldioara efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “violența în familie”.

În fapt, la data 05 mai 2020, în jurul orei 20.00, polițiștii au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 48 ani din localitatea Tărlungeni, jud. Brașov, cu privire la faptul că în dimineața zilei de 05 mai 2020 ar fi fost agresată fizic de către soțul său, în vârstă de 48 ani, în timp ce se aflau la domiciliul comun.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat faptul că există pericol iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbat.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor", potrivit unui comunicat de presă al I.P.J. Brașov.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: