11
Sâm, Mai

sursă foto: infotravelturcia.ro

Eveniment

Deși șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, le-a transmis românilor să nu își facă încă planuri de vacanță, sunt deja mii de oameni care au plătite în avans vacanțe în resorturile din Turcia.

În ciuda faptului că nu se știe exact cum vor evolua lucrurile după încheierea stării de urgență, mulți se gândesc la vacanța de vară. Însă s-ar putea că lucrurile să fie un pic mai complicate decât în anii trecuți. Ministrul Turismului din Turcia, Mehmet Nuri Ersoy, a anunțat că anul acesta turiștii vor avea nevoie de certificare care să ateste că nu au coronavirus.

Anual, mii de români își petrec vacanța de vară în resorturile all inclusive din Antalya, dar și din alte regiuni însorite ale Turciei. În plină pandemie de coronavirus, turcii vor să se asigure că turiștii care ajung în resorturi sunt sănătoși, motiv pentru care vor să ceară certificate care să ateste că nu au virusul. Poate că sună simplu, însă în momentul de față este... complicat. Deocamdată nicio țară nu eliberează astfel de certificate, iar testele de coronavirus sau pentru depistarea anticorpilor nu se fac (încă) la cerere. 

Turcii spun că hotelurile lor, aeroporturile și atracțiile turistice vor fi dezinfectate și organizate astfel încât să permită distanțarea socială.

De asemenea, turiștilor le va fi luată temperatura. Membrii staff-ului trebuie să respecte și ei regulile impuse, potrivit protv.ro.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: