28
Dum, Apr

sursa foto: nevroze-predeal.ro

Eveniment

Sanatoriul de Nevroze din Predeal este o unitate sanitară publică de interes național, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Sănătății.

Din 25 martie, unitatea este închisă, iar conducerea Direcției de Sănătate Publică vrea să adapteze unitatea sanitară din Predeal, astfel încât să poată prelua cazuri ușoare și medii în condițiile generate de noul coronavirus.

,,La Sanatoriul de Nevroze din Predeal, totul este în curs de organizare.”, a afirmat, pentru brasovtv.com, directoarea Direcției de Sănătate Publică din Brașov, doctor Andrea Neculau.

Andreea Roșculeț, cea care deține funcția de director economic la Sanatoriul de Nevroze din Predeal, a explicat care este situația la acest moment în unitatea sanitară:

,,Având în vedere că spitalul este de astă specialitate, până nu punem la punct circuitele nu putem face nimic. Conducerea Direcției de Sănătate Publică a spus că ne acordă tot sprijinul, dar trebuie să vedem de unde se va aduce personal - medic epidemiolog, medic infecționist, medic pneumolog, medic de medicină internă - pentru că noi nu avem! Conducerea DSP Brașov se ocupă să trimită în primul rând un epidemiolog, în condițiile în care la noi (n.r. Sanatoriul de Nevroze din Predeal) sunt specialiști pe altă linie. Noi punem spații la dispoziție, ajutăm, dar așteptăm să fim și ajutați.”

Întrebată în cât timp ar putea fi pregătită unitatea sanitară din Predeal să preia pacienți în condițiile generate de noul coronavirus, Andreea Roșculeț a răspuns: în două săptămâni cred că putem pune totul la dispoziție.

Surse medicale cu experiență, consultate de reporterul brasovtv.com pe tema Sanatoriului din Predeal ca spital de suport pentru COVID-19, au explicat că, în primul rând, unitatea medical este la distanță destul de mare de Brașov pentru a fi transportați pacienți, chiar dacă este vorba despre cazuri ușoare și medii, iar decizia de a introduce în circuit sanatoriul ar avea la bază un alt motiv: protejarea clinicilor private... de infectare.

La acest moment, în județul Brașov există două spitale de suport în condițiile generate de noul coronavirus: Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul de Psihiatrie și Neurologie – pavilionul central. De asemenea, Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe este și acesta un spital în care pot fi transferați pacienți infectați cu COVID-19.

Potrivit ultimei raportări a Grupului de Comunicare Strategică, în județul Brașov sunt 416 cazuri confirmate de infectare cu COVID-19.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: