07
Mar, Mai

sursă foto: romaniatv.net

Eveniment

Raed Arafat atrage atenția populației.

Raed Arafat a vorbit la Digi24 despre măsurile de relaxare de după 15 mai. Șeful DSU atrage atenția că acestea nu vor fi majore. „Să nu se aștepte lumea că vor fi măsuri de relaxare prin care se va reveni la ce a fost înaintea pandemiei”, a spus secretarul de stat. De asemenea, Raed Arafat spune că relaxarea va fi graduală și dă câteva exemple.

„De exemplu, nu înseamnă că așa va fi, poate că în prima fază oamenii vor putea ieși din casă fără declarație pe proprie răspundere, dar în același timp poate că va trebui respectat mai departe numărul maxim de persoane, trebuie să se respecte mai departe faptul că nu se organizează festivități, nu se organizează concerte, nu se merge la restaurant să se stea la masă, se merge doar să se cumpere. Cam așa arată, gradual poți să crești numărul persoanelor, dar după evaluarea primelor măsuri”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat a mai declarat că în aceste zile se va vedea dacă numărul cazurilor de infecții cu COVID-19 va crește. “Acum suntem în perioada în care pot să înceapă să apară cazurile, deci incubația începe pe la 4-7 zile până la 14 zile, deci în aceste zile vom vedea dacă va fi o creștere corelată cu perioada de Paște”, a spus Arafat, informează digi24.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: