26
Vin, Apr

sursa foto: playtech.ro

Eveniment

Brasovtv.com a anunțat, miercuri noaptea, primul deces din județul Brașov în cazul unui bărbat testat pozitiv la noul coronavirus.

Nepoata bărbatului, Irina, a scris la redacție și a povestit filmul ultimelor zile din viața bunicului ei.

,,În 30.03.2020, pe bunicu l-a luat ambulanța pentru că trebuia operat la un deget necrozat. El era diabetic, dar prezenta o stare bună atunci. Cu aproape o lună înainte, nu a ieșit din casă. Noi avem copil mic și ne-am luat absolut toate măsurile! Revenind - în data 30.03 a fost internat la Spitalul Județean Brașov, în salonul 305, dar a doua zi toți pacienții au fost mutați în salonul 306. Am întrebat de ce, dar personalul medical nu ne-a oferit nicio informație. Apoi, timp de 3 zile, starea bunicului meu a fost bună, fără niciun fel de simptom care să indice o posibilă infecție cu COVID-19. Pe 3 aprilie, el a fost operat la deget, iar starea era, în continuare, bună.”, a explicat Irina, nepoata bătrânului decedat.

De sâmbătă, 4 aprilie 2020, a început calvarul

,,Sâmbătă, în 4 aprilie, ne-a sunat bunicul meu, a spus că se simte foarte rău și a precizat că are stări de sufocare și nu poate respira. A mai explicat apoi, că o asistentă i-a administrat oxigen în același salon 306. Duminică, 5 aprilie, de asemenea nu s-a simțit bine și era puțin derutat, iar luni am constatat că se exprima cu dificultate și avea probleme serioase de respirație. Practic, nu am mai reușit să ne înțelegem cu el. Am sunat la spital, iar asistenta ne-a spus că are ,,aprindere de plămâni, pneumonie.” Marți dimineață, l-am sunat pe medicul care a efectuat intervenția chirurgicală, iar acesta ne-a spus că bunicu nu este într-o stare bună, l-a consultat un medic specialist și are probleme la ambii plămâni. În acel moment am mai cerut, după mai multe solicitări similare neonorate, să i se facă bunicului meu testul pentru depistarea COVID-19.

Medicul care l-a operat pe bunicul Irinei a refuzat ca pacientului să i se facă testul

,,Răspunsul medicului la solicitarea noastră de a i se face bunicului meu testul pentru depistarea COVID-19 a fost: ,,Nu este necesară efectuarea testului pe motiv că nu sunt simptome specifice infecției cu noul coronavirus”. Marți după-amiaza am sunat din nou la spital și ni s-a spus, de către o asistentă, că bunicul a fost transferat la ATI, dar nu ni s-a spus care ATI: cel special pentru COVID-19 sau secția clasică. Ulterior, am luat legătura din nou cu medicul care l-a operat pentru a afla motivul de transfer la ATI. Doctorul ne-a certat că sunăm prea des și insistăm cu privire la aflarea detaliilor, spunând că a fost transferat pentru a fi stabilizat, dar va fi readus în salon în două-trei zile. Atunci, l-am întrebat din nou cu referire la testul pentru COVID-19, am insistat să fie testat, dar medicul ne-a spus: ,,NU, NU ESTE SUSPECT!” Apoi, nu am mai avut posibilitatea să luăm legătura nici cu medicul, dar nici cu bunicul meu. Miercuri dimineață, în jurul orei 11.00, am fost sunați de cei de la ATI, nu știm care ATI, și am fost informați cu privire la producerea decesului în urma unui stop cardio-respirator și că nu se impune efectuarea autopsiei.”, a precizat Irina, nepoata bătrânului decedat.

După ce a aflat de decesul bunicului ei, Irina și fiul bătrânului au stabilit procedurile cu privire la înmormântare, care era programată pentru vineri.

,,Miercuri după-amiaza am reușit să luăm legătura cu un cadru medical al secției unde fusese internat bunicul meu, am întrebat din nou dacă este vorba sau nu despre coronavirus, dar ni s-a răspuns: ,,Nu știu.” Miercuri seara am văzut știrea pe site-ul brasovtv.com. Astăzi, joi, l-am sunat pe doctorul care l-a operat pe bunicul meu, a răspuns și i-am spus că pacientul a murit. Am întrebat: De ce a murit? S-a infectat? Puteți fi infectat și dumneavoastră. Ne-a răspuns: ,,Posibil, eu nu sunt la spital. Ce, mă trageți la răspundere?” Apoi, am sunat la Chirurgie 2 de unde ni s-a confirmat faptul că medicul este în izolare la domiciliu! În continuare, am întrebat ce facem cu bunicu...”, a mai spus Irina.

Oficialii Spitalului Județean Brașov, într-un comunicat de presă, susțin că pacientul ar fi venit infectat în unitatea medicală, dar familia neagă vehement!

Ce spun surse medicale, în exclusivitate pentru brasovtv.com

Surse medicale au explicat, astăzi, pentru brasovtv.com, că pacientul a fost transferat din salon în ATI, dar nu în secția ATI specială pentru COVID-19, situată la parterul Spitalului Clinic Județean de Urgență. Asta în condițiile în care se știa că pacientul are probleme pulmonare și, paradoxal, nimeni nu l-a testat pe om în contextul epidemiei de coronavirus, plămânul fiind organul cel mai afectat. În aceste condiții, sunt cadre medicale în izolare la acest moment, vârful crizei nu a fost atins, iar polițiștii au deschis dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,ucidere din culpă” și ,,zădărnicirea combaterii bolilor”.

Rămâne de văzut dacă în acest caz vor fi sau nu valabile vorbele care nu de puține ori se confirmă: „Mortu'i vinovat!”


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: