03
Vin, Mai

sursa foto: Facebook

Eveniment

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a găzduit, în 1948, prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătăţii, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea la 7 aprilie a Zilei mondiale a sănătăţii.

7 aprilie este data la care a intrat în vigoare Convenţia O.M.S.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii este o instituţie specializată a Naţiunilor Unite care a fost creată la 22 iulie 1946, cu sediul la Geneva. Ziua mondială a sănătăţii a fost marcată pentru prima dată în 1950.

În ultimii 50 de ani, marcarea Zilei mondiale a sănătăţii a scos în evidenţă aspecte importante legate de sănătate, cum ar fi sănătatea mintală, îngrijirea mamelor şi a copiilor, dar şi schimbările climatice cu repercursiuni asupra sănătăţii.

În 2020, O.M.S. a decis să pună accent pe rolul critic al moaşelor, dar şi al asistenţilor medicali. 

În acest an, Ziua Mondială a Sănătăţii va scoate în evidenţă contextul actual în care lucrează asistenţii medicali şi moaşele în toate ţările din lume, iar O.M.S. va face o serie de recomandări pentru ca efectivele de personal să fie mărite. 

Conform oficialilor O.M.S., creşterea forţei de muncă în aceste domenii va fi un lucru vital pentru statele care vor să atingă obiectivele din domeniul sanitar, maternal şi de îngrijire a copilului, dar şi în ceea ce priveşte combaterea bolilor infecţioase. 

"Vă cerem ajutorul cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, pentru a ne asigura că forţa de muncă în ceea ce priveşte moaşele şi asistenţii medicali este suficient de puternică pentru ca toată lumea, de oriunde din lume, să beneficieze de îngrijirea medicală de care are nevoie", a transmis Organizaţia Mondială a Sănătăţii. 

7 aprilie 2020, zi marcată de epidemia de coronavirus

Pandemia de coronavirus a concentrat atenția asupra cadrelor medicale aflate în linia I în lupta împotriva răspândirii COVID-19.

Avem nevoie de medici, asistente, infirmiere, de tot personalul medical acum, mai mult decât oricând.

Să-i protejăm și să-i respectăm!

Cu certitudine, 7 APRILIE este ziua pe care NU o vom mai trata cu INDIFERENȚĂ!

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: