25
Joi, Apr

sursă foto: digi24.ro

Eveniment

Bulgaria interzice temporar intrarea în țară a persoanelor din statele grav afectate de COVID-19.

În încercarea de a combate răspândirea coronavirusului pe teritoriul țării, Bulgaria mai ia o măsură de prevenție, în contextul stării de urgență decretate pe 21 martie.

Astfel, se va interzice temporar accesul pe teritoriul țării a străinilor din afara Uniunii Europene, dar şi a cetăţenilor unor state europene cu număr mare de infecţii cu COVID-19, în special Italia şi Spania.

Cetăţenii care se întorc din Italia, Spania, Franţa, Marea Britanie, Germania, Olanda, Elveţia, Austria, Belgia, Islanda, Lichtenstein şi Luxembourg nu vor mai putea să treacă granița în Bulgaria.  

Singura excepție de la această măsură o vor face cetăţenii bulgari şi persoanele cu drept de rezidenţă. Totodată, măsurile nu se aplică medicilor, lucrătorilor sociali, echipajelor de transport, oficialilor guvernamentali şi lucrătorilor sezonieri în agricultură

„Interzic temporar intrarea pe teritoriul bulgar a tuturor cetăţenilor din ţări terţe, pe la toate punctele de trecere a frontierei, pe cale aerului, maritimă, feroviară şi auto”, se arată într-un comunicat al Ministrului Sănătăţii, Kiril Ananiev,, notează Reuters.

Bulgaria va permite totuși tranzitul persoanelor din Uniunea Europeană şi Serbia, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Turcia care doresc să se întoarcă în ţările lor, potrivit b1. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: