03
Vin, Mai

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

UPDATE

La termenul de marți al procesului, avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu a transmis printr-un alt avocat împuternicit că nu se poate prezenta din motive medicale.

Avocatul care a făcut anunțul a oferit instanței un set de acte medicale din care magistratul a dat citire.

Concret, avocata Teodosiu se află în repaos medical în perioada 11-14 februarie, acesta fiind motivul pentru care a fost în imposibilitate de a-l apăra miercuri pe Liviu Dragnea.

Cel de-al doilea avocat, Corneliu Liviu Popescu, a lipsit de asemenea de la termenul de miercuri.

În aceste condiții procurorul DNA a fost de acord cu cererea de acordare a unui nou termen iar judecătoarea Manuela Orzață a stabilit ca judecarea contestației la executare să se reia în pe 18 februarie.

În acest context Liviu Dragnea va petrece Ziua Îndrăgostiților încarcerat la penitenciarul Rahova.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Apărarea lui Liviu Dragnea are o misiune dificilă, miercuri, la Tribunalul București.

Avocații trebuie să îi explice judecătorului recuzat Maria-Manuela Orzață de ce clientul lor ar trebui lăsat în libertate, iar decizia de condamnare definitivă la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare anulată, notează stiripesurse.ro.

Concret, după respingerea cererii de recuzare făcută de avocații lui Dragnea deși magistratul Orzață încercase să se abțină dar colegiul de conducere al instanței a stabilit că nu este cazul, acum apărătorii fostului șef al PSD trebuie să expună în fața acestui magistrat motivele pentru care ei consideră ca fiind nelegală decizia Î.C.C.J. care l-a trimis pe clientul lor în spatele gratiilor.

Liviu Dragnea va fi adus cu duba la instanță de la Penitenciarul Rahova, unde execută pedeapsa definitivă stabilită de judecătorii instanței supreme.

Dragnea este condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la D.G.A.S.P.C. Teleorman.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: