02
Joi, Mai

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Curtea Constituţională a României urmează să discute, miercuri, sesizările privind existența unui conflict juridic între Guvern şi Parlament pe tema Legii bugetului de stat pe anul 2020 şi a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, pentru care Executivul şi-a asumat răspunderea.

Curtea Constituţională anunţa pe 23 decembrie 2019, că a fost sesizată cu cererile de soluţionare a conflictelor juridice de natură constituţională dintre Guvern şi Parlament cu privire la cele două legi, cereri care au fost formulate de către preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei Deputaţilor.

Tot astăzi, Curtea Constituţională a României ar putea pronunţa o decizie în ceea ce privește sesizarea Avocatului Poporului, depusă pe 28 august 2019, în legătură cu prevederile OUG 57/2019 privind Codul administrativ.

În sesizarea transmisă Curții Constituționale se susţine că OUG nu răspunde exigenţelor Constituţiei privind delegarea legislativă, astfel cum aceasta a fost dezvoltată prin jurisprudenţa Curţii. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: