28
Dum, Apr

Eveniment

Gabriela Scutea, procurorul din Brașov care candidează la șefia Parchetului General, a primit aviz negativ de la CSM, potrivit csm1909.ro.

Ea a fost audiată astăzi într-o ședință a Secției pentru procurori a CSM, iar în urmă cu scurt timp s-a dat avizul, care este unul consultativ.

CSM va transmite preşedintelui Klaus Iohannis avizul emis în cazul Gabrielei Scutea, iar şeful statului va decide dacă o va numi sau nu la conducerea Parchetului General.

Preşedintele României poate să o numească în funcţie pe Gabriela Scutea după ce primeşte avizul consultativ de la CSM, chiar dacă acesta este negativ.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Cei trei procurori propuşi pentru a fi numiți șefi la Parchetul General, DNA şi DIICOT vor fi audiaţi, marţi, la Consiliul Superior al Magistraturii.

Este vorba despre Gabrielei Scutea - pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Crin Nicu Bologa - pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Giorgiana Elena Hosu - pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Gabriela Scutea este, în prezent, procuror al Parchetului Curții de Apel Brașov.

Conform procedurii, Consiliul Superior al Magistraturii va acorda avize consultative. Apoi, ministrul Justiţiei urmează să înainteze propunerile preşedintelui Klaus Iohannis în vederea numirii noilor şefi ai Parchetului General, DNA şi DIICOT, potrivit agerpres.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: