27
Sâm, Apr

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Premierul nominalizat Ludovic Orban depune luni la Parlament programul de guvernare actualizat şi lista guvernului, pentru a începe procedura de învestire.

El a precizat că este mulţumit de activitatea miniştrilor, dar că decizia finală cu privire la componenţa guvernului revine forului de conducere al PNL, care se întruneşte luni dimineaţă.

Tot luni, PSD a anunţat că depune la Curtea Constituţională sesizarea în legătură cu a doua nominalizare a lui Ludovic Orban ca prim-ministru, intenţie la care reacţia lui Orban cu privire la liderul PSD Marcel Ciolacu a venit imediat: ,,Nimic nu-l poate împiedica să se facă de râs”.

,,În ceea ce mă priveşte, sunt mulţumit de activitatea miniştrilor”, a mai spus Orban, într-o emisiune la B1 TV.

El precizează, însă, că singura soluţie pentru a asigura o bună guvernare României este ca românii să-şi aleagă din nou un Parlament reprezentativ, care să fi o oglindă fidelă a opţiunilor actuale ale populaţiei.

Premierul Ludovic Orban a explicat duminică seară, la B1 Tv, că, potrivit regulamentului Camerelor Parlamentului, termenul maxim în care trebuie convocat plenul reunit al Parlamentului pentru votul de învestitură este de cel mult 15 zile din momentul în care premierul desemnat depune lista guvernului şi programul de guvernare.

„Au două variante: anticipatele, sau să învestească guvernul. Vă daţi seama ce ar fi (...) ca Guvernul să fie învestit de voturile PSD? Se ajunge într-o situaţie absolut ridicolă pentru ei, adică ei nu mai pot să facă opoziţie! Se ajunge într-o situaţie absolut ridicolă. Povestea asta cu boicotul nu ţine, nu poţi să ţii Parlamentul blocat! O să vină lumea să-i ia pe sus. Cum să stea în Parlament şi să se cramponeze de mandatele lor de parlamentari? România e în continuare pe mâini bune. Guvernul îşi face treaba, rezolvă problemele curente”, a dat asigurări Ludovic Orban.

El a explicat că parlamentarii PNL vor merge în Parlament la învestire, vor sta în scaune, dar nu vor vota, potrivit news.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: