26
Vin, Apr

Eveniment

Fostul șef al D.I.P.I, Gelu Olteanu, un medic și un cetățean britanic au fost arestați, în urmă cu scurt timp, de un judecător de drepturi și libertăți al Tribunalului Brașov.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brașov, judecătoarea Cristina Gabriela-Ciolacu, a confirmat, pentru brasovtv.com, că, în această seară, s-au emis 3 mandate de arestare preventivă, sub acuzația de trafic de droguri.

,,Soluția pe scurt: ROMÂNIA TRIBUNALUL BRAŞOV - SECŢIA PENALĂ - dosar penal nr. 4865/62/2019 DISPUNE Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Serviciul Teritorial Braşov în dosar penal nr. 226D/P/2019 şi în consecinţă: În baza art. 202 al 1,3 Cod procedură penală, art. 223 al 2 Cod procedură penală, art 226 Cod Procedură Penală dispune luarea măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.12.2019 şi până la data de 13.01.2020 inclusiv faţă de inculpaţii : YOUNESS AMAL-VANESSA CNP: LISHMAN THOMAS IVOR MOWBRAY, OLTEAN GELU MARIN i Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă. Dispune plata serviciilor de traducere realizate de interpretul autorizat Dudiţa Ioana în regim de urgenţă, simultan şi în zi nelucrătoare în intervalul de timp 14,00-18,30 din fondurile alocate Tribunalului Braşov sume care rămân în sarcina statului potrivit art 275 alin 6 Cod procedură penală. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 15.12.2019 orele 19.50”, potrivit portal.just.ro.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Chestorul Gelu Olteanu, fostul șef al Direcției de Informații și Potecție Internă, fostul serviciu secret al Ministerului de Interne, cunoscut ca UM 0215, 'Doi şi-un sfert'), a fost reținut de procurorii D.I.I.C.O.T. Brașov.

Surse judiciare au explicat, pentru brasovtv.com, că este vorba despre acuzația de trafic de droguri. Într-o clinică, cu circuit închis, în care se percepeau taxe uriașe, s-ar fi distribuit droguri în cadrul unor ,,ședințe de șamanism” la care participau zeci de persoane. Fiecare plătea 500 de euro.

Conform acelorași surse, în dosar mai sunt cercetați un medic și un cetățean britanic.

Procurorii D.I.I.C.O.T. Brașov au cerut arestarea celor 3 inculpați.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: