26
Vin, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Marius-Cristian Popa , consilier local al PNL Săcele, învingător în lupta cu inspectorii Agenției Naționale de Integritate!

În iulie 2019, inspectorii de integritate au dat publicității un comunicat de presă în care, în urma unei investigații specifice, constatau starea de „conflict de interese de natură administrativă” în care s-ar afla Marius-Cristian Popa.

Iată conținutul integral al comunicatului reprezentanților Agenției Naționale de Integritate:  

,,POPA MARIUS-CRISTIAN, Consilier Local în cadrul Consiliului Local Săcele, Judeţul Braşov;

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV: În perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 – 2020), a luat parte la deliberarea şi adoptarea a trei hotărâri ale Consiliului Local prin care au fost aprobate cuantumurile procentelor din profiturile nete înregistrate în anii 2016, 2017 şi 2018 de Regia Publică a Pădurilor Săcele R.A., în vederea repartizării către salariaţi, având un interes patrimonial personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local (ca angajat al regiei autonome). Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispoziţiile art. 46 din Legea nr. 215/2001 şi ale art. 75, lit. a) şi art. 77, alin. (1) din Legea nr. 393/2004.”, potrivit integritate.eu.

Nemulțumit de decizia inspectorilor Agenției Naționale de Integritate, consilierul local din Săcele și-a căutat dreptatea în instanță. A atacat decizia inspectorilor de integritate la instanța competentă, Curtea de Apel Brașov, iar pe 12 decembrie 2019 judecătorii au dat verdictul:

,,Soluția pe scurt: Hotărăşte : ADMITE CONTESTAȚIA formulată de reclamantul Popa Marius Cristian în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate şi în consecinţă. Anulează Raportul de evaluare nr. 22600/G/23.07.2019 emis de pârâta Agenţia Naţională de Integritate. Obligă pârâta Agenţia Naţională de Integritate să retragă de pe site-ul propriu comunicatul de presă din data de 22.07.2019 în ceea ce îl priveşte pe reclamantul Popa Marius Cristian şi să publice dispozitivul hotărârii judecătoreşti de anulare a raportului de evaluare după rămânerea definitivă a hotărârii. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată către reclamant în sumă de 5.005 lei. (…), potrivit portal.just.ro.

Contactat telefonic, consilierul local săcelean Marius-Cristian Popa ne-a declarat: „Cu toate eforturile primarului PSD din Săcele, astfel încât să scape de mine din Consiliul Local al municipiului Săcele, justiţia a făcut dreptate. Raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, prin care am fost declarat în „conflict de interese de natură administrativă”, a fost anulat prin hotărârea nr. 124, din 12.12.2019, a Curţii de Apel Braşov. Pe această cale, le garantez săcelenilor că voi face, în continuare, tot ce îmi stă în putere, legal, pentru a stopa acţiunile abuzive pe care primarul PSD din Săcele le face prin cheltuirea nejudicioasă a banului public şi prin neimplicarea în rezolvarea problemelor comunităţii.”

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: