04
Sâm, Mai

sursa foto: g4media.ro

Eveniment

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, marți, să respingă ca inadmisibilă contestația în anulare formulată de Liviu Dragnea în dosarul D.G.A.S.P.C., în care fostul lider al PSD a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Pe de altă parte, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea lui Liviu Dragnea în ceea ce privește recursul în casație. Prin această decizie, Liviu Dragnea a obținut o cale de rejudecare, în dosarul în care a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare.

Judecătorii au decis ca fondul recursului în casație să se judece de către un complet format din 5 judecători, primul termen fiind pe data de 14 ianuarie.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbate, marţi, cererea depusă de Liviu Dragnea prin care acesta cere anularea condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare, primită de fostul preşedinte al PSD în dosarul angajărilor fictive de la D.G.A.S.P.C. Teleorman.

Tot marţi, judecătorii vor dezbate o altă cale extraordinară de atac la care a apelat Dragnea pentru a scăpa de condamnare - recursul în casaţie, informează Agerpres.

Alţi doi inculpaţi din dosarul angajărilor fictive au depus contestaţii în anulare pentru a scăpa de pedepse. Este vorba despre Floarea Alesu - fost director al D.G.A.S.P.C. Teleorman şi Olguţa Şefu - fost director executiv adjunct.

Pe 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Conform rechizitoriului, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate - Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.

Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman, notează stiripesurse.ro.




România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: