25
Joi, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

UPDATE

Plenul Consiliul Superior al Magistraturii nu a reuşit marţi, 10 decembrie, să aleagă conducerea CSM pe anul 2020.

Astfel, propunerea de preşedinte, judecătoarea Nicoleta-Margareta Ţînţ, a înregistrat un scor de 9-9, cu un vot nul. Procedura de vot urmează să se reia.

,,Astăzi, 10 decembrie 2019, în cadrul şedinţei de Plen a Consiliului Superior al Magistraturii, a fost aleasă în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului doamna procuror Tatiana TOADER, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii. Şedinţa Plenului pentru alegerea preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii urmează a avea loc la o dată ulterioră", se arată într-un comunicat al C.S.M.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Secţia pentru judecători a CSM a desemnat în şedinţa de marţi, 10 decembrie, candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului în anul 2020, în persoana judecătoarei Nicoleta-Margareta Ţînţ.

Propunerea Secţiei pentru judecători urmează să fie supusă votului Plenului CSM, în şedinţa de la ora 11.00, la care participă şi preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit art. 24 din Legea 317/2004, "(1) Consiliul Superior al Magistraturii este condus de preşedinte, ajutat de un vicepreşedinte, aleşi de plen, în prezenţa a cel puţin 15 membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, cu votul majorităţii membrilor prezenţi dintre judecătorii şi procurorii prevăzuţi la art. 3 lit. a), care fac parte din secţii diferite, pentru un mandat de un an. Mandatul preşedintelui nu poate fi reînnoit. (2) Pentru funcţia de preşedinte şi vicepreşedinte vor candida un judecător şi un procuror desemnaţi de Secţia pentru judecători, respectiv Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, din rândul membrilor săi, în prezenţa a cel puţin 2/3 din membrii secţiilor, cu votul majorităţii membrilor prezenţi."

În Secţia pentru procurori a fost desemnată pentru funcţia de vicepreşedinte procurorul Tatiana Toader.

Până în ianuarie 2017, când a primit voturile pentru funcția de membru în CSM, Margareta-Nicoleta Țînț a condus Curtea de Apel din Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: