02
Joi, Mai

sursa foto: digi24.ro

Eveniment

După scorurile rușinoase de la alegerile europarlamentare și prezidențiale, conducerea PSD Brașov are parte de noi eșecuri.

După demisia Vioricăi Dăncilă de la șefia PSD, Comitetul Executiv a decis să numească o echipă de interimari, pe fiecare regiune a țării, pentru a coordona partidul până la Congresul care va avea loc la începutul anului viitor.

Niciun membru al filialei județene a PSD nu mai figurează, de marți seara, în structurile de conducere. Roxana Mînzatu a demisionat din funcția de vicepreședinte PSD, iar președintele social-democraților brașoveni, Marius Dunca, nu mai figurează în lista finală a structurilor de conducere ale PSD, sub bagheta lui Marcel Ciolacu. Inițial, presa centrală îl indica pe Dunca, în poziția de responsabil regional.

Pe de altă parte, același Marius Dunca va fi nevoit, în perioada următoare, să stea la masa discuțiilor cu Sorin Susanu care, cu surle și trâmbițe, în 2018, a fost dat afară din PSD Brașov. Susanu, nemulțumit, și-a căutat dreptatea în instanță, unde a și obținut-o. Oarecum, chiar cu ,,acordul” lui Marius Dunca. Mai exact, deși avea posibilitatea să atace hotărârea prin care Curtea de Apel a decis că excluderea lui Susanu din PSD Brașov este incorectă, Marius Dunca nu a declarat recurs. Astfel, dosarul a fost trimis, pe 29 octombrie 2019, potrivit procedurilor, la instanța de fond, pentru conservare.

În urma războiului cu Sorin Susanu, Marius Dunca mai trebuie să plătească și 10.000 de lei cheltuieli de judecată, hotărârea nefiind definitivă, în procesul în care șeful PSD Brașov i-a cerut lui Susanu daune în valoare de două miliarde de lei vechi, pe motiv că i-ar fi adus acuzații nefondate în public. Dunca a pierdut însă, în primă instanță, procesul.

Contactat telefonic, Marius Dunca nu a răspuns nici de această dată la telefonul mobil, în ciuda apelurilor repetate, pentru consemnarea punctului de vedere.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: