19
Vin, Apr

sursa foto: youtube.ro

Eveniment

Șeful PSD Brașov, Marius Dunca, a pierdut procesul intentat fostului coleg de partid, Sorin Susanu, prin care îi cerea nu mai puțin de două miliarde de lei vechi daune. Dunca susține că, în urmă cu un an, când Susanu a fost exclus din PSD Brașov, ar fi făcut afirmații denigratoare la adresa sa.

 

O instanță a Judecătoriei Brașov a pronunțat, în urmă cu scurt timp, la fond, soluția.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Brașov, Anda Sâmpetru, acțiunea reclamantului (n.r. Marius Dunca) a fost respinsă și trebuie să achite cheltuieli de judecată în valoare de 10.000 de lei.

Tensiunile dintre Marius Dunca și Sorin Susanu au început în 2018, când actualul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului, Sorin-Claudiu Susanu, a fost dat afară din PSD Brașov.

Susanu îl acuza la acea vreme pe liderul PSD Brașov, Marius Dunca, de presiuni, dar, susține Susanu, Dunca era deranjat și de rezultatele unor sondaje care îl situau pe Susanu cu procent mai bun în eventualitatea unor alegeri în PSD Brașov.

Exclus, așadar, din partid, Sorin Susanu și-a căutat dreptatea la judecători. A pierdut procesul la instanța de fond, Tribunalul Brașov, dar a atacat hotărârea la Curtea de Apel. Pe 4 noiembrie, judecătorii au schimbat sentința în totalitate. Mai exact, instanța a dispus anularea deciziei prin care Sorin Susanu a fost exclus din PSD Brașov, iar pârâții, PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT - Organizația Județeană Brașov, PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT - Organizația Municipală Brașov și PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT - Organizația Locală Brașov, sunt obligați să plătească cheltuieli de judecată.

Contactat telefonic pentru un punct de vedere, președintele PSD Brașov, Marius Dunca, fără să accepte până la final dialogul cu reporterul brasovtv.com pentru lămurirea întregii situații, a închis în mare grabă telefonul. Asta după ce s-a încurcat în așa-zise argumente. Inițial, Dunca s-a jurat că nu știe nimic, apoi a dat vina pe procedură, iar în cele din urmă a invocat, ca să scape, statutul partidului.

De partea cealaltă, întrebat cine a orchestrat acțiunea de excludere a sa din PSD Brașov, Sorin Susanu a răspuns răspicat: Marius Dunca. Supărat, șeful PSD Brașov l-a dat în judecată, în 2018, pe Sorin Susanu pe motiv că l-a denigrat, după excluderea din partid, și i-a cerut două miliarde de lei vechi daune. În primă instanță, Dunca a pierdut procesul, dar poate ataca decizia.

Miercuri, șeful PSD Brașov, Marius Dunca, nu a fost de găsit la telefonul mobil pentru un punct de vedere.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: