19
Mar, Mar

sursa foto: news.ro

Eveniment

Klaus Iohannis, despre evenimentele din 10 august 2018

,,Se pare că s-au pregătit în mare secret.

Pot să spun fără exagerări că acea intervenţie a fost cea mai gravă intervenţie a statului împotriva cetăţenilor din România, de la Mineriadă încoace. Doar cu mineriadele se mai poate face  comparaţie şi cu Piaţa  Universităţii. Filosofia cu care s-a intervenit a dovedit că PSD este anti-români şi antidemocratic, de asta nu vreau să dezbat cu contracandidata, nu pot să am o dezbatere cu cineva care reprezintă un sistem represiv de sorginte comunistă. Statul care acţionează voit neprovocat împotriva propriilor cetăţeni este un sistem represiv. Am luat legătura cu structurile din zona securităţii naţionale, dar deja paguba se produsese. Este o catastrofă, va fi nevoie de foarte mult timp pentru a găsi explicaţii şi mai ales soluţii ca să nu mai apară niciodată ceva similar".

Iohannis spune că a luat în calcul prezenţa, dar nu a făcut-o pentru că „ar fi agravat lucrurile”, nu le-ar fi rezolvat.

„Aș fi dat apă la moara pesedistă. Dacă aş fi mers cu geaca roşie acolo ar fi spus pe faţă : Asta e lovitură de stat dată de preşedinte şi Doamne fereşte!”

Ce fel de preşedinte se consideră Klaus Iohannis?

,,Câteodată de la PSD mi se spune spectator, altă dată că sunt dictator şi vreau să acaparez putere. Sunt un preşedinte care real se implică, un președinte care vine cu soluţii şi care vine cu perspective, nu mă joc, nici nu dictez, prezidez.

Klaus Iohannis, despre Ordonanţa 114

,,O şmecherie pesedistă pentru a face rost de bani.

Au improvizat o şmecherie şi au crezut că vor face în acest fel rost de bani şi că vor păcăli pe români încă uN an, ca să pară că ei gestionează banii publici bine, ordonanţa a produs foarte mult deranj şi soluţia de anuLare nu este fezabilĂ pentru că sunt chestiuni care nu mai pot fi întoarse pur şi simplu efectele nu sunt reversibile, este nevoie de o analiză foarte profundă. Îi asigur pe români că se lucrează la această chestiune şi va fi rezolvată”.

Klaus Iohannis, despre independenţa justiţiei

,,Aş fi putut să merg în CSM şi să încerc să impun un anumit punct de vedere, să fac presiuni publice asupra sistemului de justiţie. Chiar cred în independenţa justiţiei şi m-am abţinut de la toate aceste lucruri. Dacă în interiorul sistemului de justiţie au existat abateri, acestea trebuie lămurite în CSM fără preşedinte. Faptul că am dreptul că merg acolo şi să iau parte nu înseamnă că am drept de vot. Trebuie să fim foarte corecţi: nu putem să punem în balanţă drepturile omului contra independenţei justiţiei. Şi unele şi celelalte trebuie apărate cu tot ce avem la dispoziţie în Constituţie.

Klaus Iohannis, despre realizări și piedici

,,Am venit în această poziție acum cinci ani și am spus că vreau să fie președintele României care face altfel de politică, să generez soluții, să generez abordări comune, echitabile, agreate cu toți partenerii instituționali pentru a atinge câteva obiective naționale importante, pentru a atinge nevoia de securitate a României, pentru a avea o reprezentare externă adecvată, pentru a consolida statul de drept. Dar am întâlnit un PSD puternic ostil, care mai ales după decembrie 2016 a venit cu o abordare care ne-a aruncat pe toți în haos? Pentru ce? Pentru a salva câțiva penali. PSD a dorit să acapareze și să distrugă nu doar statul de drept, nu doar lupta anti-corupție, ci și marile sisteme, a făcut-o într-un mod perfid, și-a înșurabat neamurile, găștile. M-am opus! M-am opus folosind instrumentele oferite de Constituție. Și de multe ori am avut succes. Dar mandatul meu nu s-a rezumat doar la atât. Am avut câteva realizări care vor influența parcursul României pentru ani și ani: înțelegerea cu toate partidele pentru a aloca 2% din PIB pentru apărare. 

Am ajuns să am un mandat care să mențină România în marile coordonate dorite de români, opunându-mă PSD. Am menținut România pe traiectoria europeană și transatlantică. Am reușit să salvez imaginea României prin politica externă pe care am făcut-o.

Klaus Iohannis, despre alegerile anticipate

Klaus Iohannis susţine că îşi doreşte organizarea alegerilor anticipate, iar discuţiile în acest sens pot avea loc la începutul anului viitor, după adoptarea legii bugetului.

Anterior, preşedintele s-a referit la faptul că anumite modificări vor avea loc doar după alegerile parlamentare, când speră că va exista o altă majoritate.

"Eu cred că se pot realiza alegeri anticipate, dar sigur asta nu depinde doar de faptul că eu îmi doresc. Ştiu că PNL îşi doreşte, sunt şi alte formaţiuni care îşi doresc. Vom vedea după alegeri şi după dezbaterile pe buget dacă putem să concretizăm aceste discuţii. Oricum ar fi, multe lucruri pot fi rezolvate până atunci. Multe discuţii pot fi începute în aşa fel încât atunci când avem o nouă majoritate în Parlament să le punem în practică", a declarat Klaus Iohannis.

La această oră, Klaus Iohannis este în dialog cu jurnaliștii. VIDEO


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: