03
Vin, Mai

sursa foto OFL Brașov

Eveniment

Pe 1 octombrie 2019, femeile liberale din Brașov au dat startul unei campanii care are drept scop prevenția și informarea cetățenilor privind combaterea cancerului.

În cadrul acestei campanii, au fost împărțite broșuri cu câteva informații și sfaturi medicale, baloane și funde roz ( simbolul luptei împotriva cancerului la sân), totul pentru a îndemna femeile să se informeze asupra acestei grave maladii și să se prezinte la controalele medicale necesare depistării din timp a acestei boli.

”Este deja de notorietate faptul că în luna octombrie a fiecărui an, Organizația Femeilor Liberale Filiala Brașov, desfășoară multiple acțiuni de informare, și prevenire a cancerului. În acest an, am dat startul acestor acțiuni în Piața Sfatului, pe data de 1 Octombrie, această zi fiind la nivel mondial, dedicată luptei împotriva cancerului la sân. Prin campania noastră ”Îngrijește-te de sănătatea ta”, dorim să combatem factorii responsabili pentru diagnosticul tardiv si anume lipsa prevenției și lipsa de informare.” a declarat Pamela Diaconu, Consilier Local Municipiul Brașov – Președinta Organizației Femeilor Liberale Filiala Brașov. 

"Gândul nostru s-a îndreptat astăzi către femeile care se confruntă cu această boală, cancerul la sân, și luptă pentru a învinge această boală, pentru că DA, cancerul la sân poate fi învins dacă este depistat la timp. Pentru a marca această zi, cu sprijinul autorității locale, ne-am alăturat principalelor orașe ale României și am iluminat în roz, culoarea speranței, clădirea Primăriei Brașov." a spus și Andreea Murariu- președinte Organizația Municipală a Femeilor Liberale.

În zilele următoare, OFL va derula și alte acțiuni asemănătoare în alte localități din județul Brașov, întrucât, din nefericire, aproximativ 80 % din cazurile de cancer la sân sunt depistate în stadii avansate, când pronosticul este deja rezervat. 


Mai citește pe BrașovTv.com și despre:

Mâine începe Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov

Festivalul Fotografiei Chineze începe mâine la Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: