26
Vin, Apr

sursa foto italia.it

Eveniment

O regiune cu populaţie redusă din sudul Italiei, Molise, oferă nou-veniţilor 700 de euro pe lună, timp de trei ani (25.200 de euro), dacă se mută într-unul din satele sale, relatează publicaţia Guardian.

 Totusi, există însă şi câteva condiţii: satul trebuie să aibă sub 2.000 de locuitori, iar nou-venitul trebuie să înfiinţeze o afacere, conform news.ro

”Dacă am fi oferit finanţare, ar fi fost încă un gest de caritate. Am dorit să facem mai mult; am dorit ca oamenii să investească aici. Pot deschide orice tip de activitate: o brutărie, o papetărie, un restaurant, orice. Este o modalitate de a readuce la viaţă în oraşele noastre şi de a creşte populaţia”, a declarat preşedintele regiunii Molise, Donato Toma.

 Potrivit Institutului Naţional de Statistică din Italia (Istat), Molise, cu o populaţie de 305.000 de locuitori, se află printre regiunile care au pierdut numeroşi locuitori în ultimii ani – peste 9.000 de persoane au plecat începând din 2014.

Pentru prima oară în ultimii 90 de ani, numărul cetăţenilor italieni care trăiesc în Italia a scăzut la aproximativ 55 de milioane, potrivit Istat. Astfel, în perioada 2014-2018, numărul cetăţenilor italieni care locuiesc în Italia a scăzut cu 677.000, spune sursa citată.


Mai citește pe BrașovTV.com și despre:

Se ÎNCHIDE o stradă din Brașov

Mihaela Buzărnescu, în sferturile turneului de la Hiroshima

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: