19
Dum, Mai

sursă foto: Asociația Milioane de Prieteni

Eveniment

Peter Egan și Simon Mulligan inaugurează Ferma educațională a animalelor domestice salvate!

 

Cei doi mari artiști vor fi alături de Asociația Milioane de Prieteni în acest moment important, Peter Egan acceptând să devină și ambasador al fermei.

Deschiderea oficială a Fermei educaționale a animalelor domestice salvate va avea loc sâmbătă, 13 iulie, la ora 12.00, în Sanctuarul Libearty, aceasta fiind construită pe o bucată din terenul aferent Sanctuarului.

“Crearea acestei ferme a venit ca o necesitate atât pentru animalele pe care le-am salvat deja și cele care vor mai ajunge în grija noastră în viitor, dar și ca o necesitate din ce în ce mai mare de a le arăta copiilor că vaca nu e mov, așa cum o văd ei la televizor, că porcii nu zboară și ouăle sunt făcute de găini, nu de vreo mașinărie ciudată. Sunt lucruri care poate unora li se par hilare, însă generațiile tinere nu cunosc aceste lucruri pentru că puțini sunt cei care mai au bunici la țară și care au șansa să vadă animalele domestice în realitate, nu doar pe ecrane”, Cristina Lapis – Președinte Asociația pentru protecția animalelor.

În seara aceleiași zile, cei doi artiști vor susține și un spectacol caritabil, în folosul animalelor, spectacol care se va desfășura în Sala de muzică din interiorul Castelului Bran.

Cei doi marchează prin spectacolul lor împlinirea a 210 ani de la nașterea marelui poet britanic Alfred Lord Tennyson. Momentul va fi celebrat prin recitarea celui mai important și cunoscut poem al său, "Enoch Arden", pe muzica inegalabilului Richard Strauss.

Spectacolul este împărțit în două părți a câte 40 de minute și se va desfășura în limba engleză.

“Este o piesă pentru pianist și narator. Este un poem despre dragostea pierdută, pe o muzică dramatică. Este o melodramă” – Peter Egan, actor și om de televiziune.

 

Prezentare:

PETER EGAN

Este un actor britanic cu o lungă carieră artistică, cunoscut publicului din România datorită rolului  marchizului Flintshire, zis Shrimpi, din serialul Downtown Abbey.

A jucat în mai multe seriale de televiziune realizate de BBC, cum ar fi Școala dragostei sau Lillie, Partea întunecată a soarelui, etc.

A avut numeroase roluri în teatru și emisiuni de televiziune.

Peter Egan este foarte cunoscut și datorită implicării sale din ultimii ani în protecția animalelor.

În 2010 a devenit vegan și a început și o campanie publicitară în acest sens.

Este ambasador al câinilor fără stăpân din Sarajevo, împreună cu soția sa Myra, o actriță foarte cunoscută în Marea Britanie. De acolo a și adoptat un cățel pe nume Tidus.

Susține activ “Animal Assia Foundation” și luptă pe toate fronturile împotriva cruzimii față de animale. A înființat un adăpost de câini în Londra care se numește «Toți câinii contează» și se ocupă de adopția lor.

În 2015 a patronat campania de știință FLOE Viața pe pământ, campanie care aduce în atenția publicului larg inutilitatea experiențelor pe animale.

Ca și Brigitte Bardot, dar și mulți alți artiști cunoscuți pe plan international, militează pentru protecția planetei, pentru o viață sănătoasă și lipsită de acte de cruzime.

În prezent, devenit un suporter al Asociației Milioane de Prieteni, a acceptat să devină Ambasadorul Fermei educaționale de animale salvate, înființată pe terenul aferent Sanctuarului Libearty Zărnești.

 

SIMON MUlLIGAN

Apreciat în Times ca fiind cel mai talentat pianist britanic, și-a făcut debutul la Filarmonica regală și a înregistrat la BBC și cu numeroase alte orchestre din întreaga lume. În afară de piese de muzică clasică, Simon a compus și a adaptat numeroase lucrări pentru pian și orchestră, cea mai cunoscută fiind “Rapsody in blue” de George Gershvin.

Invitat la numeroase evenimente cum ar fi Lincoln center sau Premiile Awards, Simon a cântat alături de Shirley Bassey, Luiza Minelle și Sting pentru Președintele Barak Obama și Majestatea sa Regina Angliei. Are un repertoriu de aproximativ 60 de concerte solo, dar nu numai în muzică clasică.

A interpretat și piese de jazz și muzică de filme, colaborând cu Spielberg și Tom Hanks în seria de televiziune “Band of Brothers” difuzată pe HBO.

Ca pianist de jaz, cântă la Londra și la New York, colaborând cu artiști cunoscuti.

Simon Mulligan a înregistrat mai mult de 40 de ore de muzică pentru Steinway Spririo.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: